anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Vaio Duo 13 - bardzo wolne Wifi

ROZWIĄZANE
angowic
Nowicjusz

Sony Vaio Duo 13 - bardzo wolne Wifi

Mam nowego [od 3 dni] SOny Vaio Duo 13 na windows 8.

Internet w domu mam 30mb download, kilka maszyn jest do niego podłączonych wieć wiem, że działa dobrze.

Vaio niestety osiąga tylko prędkość 6mb. Inne nawet starsze laptopy mają 20mb+, tak samo ipad.

Czy cośjest wadliwe, co można zrobić/sprawdzić?

10 ODPOW. 10
profile.country.PL.title
v4pilot
Użytkownik

Witam

Ja walczyłem z Sony 6 miesięcy, kompletowałem wszystkie e-maile jakie do nich wysyłałem i otrzmywałem w odpowiedzi od Sony. Zrobiłem wszystkie aktualizacje jakie były dostępne na stronach supportu. Niektóre musiałem robić ręcznie bo nie chciały ich załapać updaty. Spisałem sobie nawet wszystkie wersje sterowników jakie miałem zainstalowane w systemie wraz z datą ich wydania. To pomagało w rozmowie z serwisem, bo jak usłyszałem zarzut, że nie mam wgranego najnowszego Biosu to w odpowiedzi od razu mówiłem która to wersja i kiedy była wydana i że ta wersja nie rozwiązuje problemu. Po prostu trzeba być przygotowanym na ich pytania i niestety udowodnić, że nie tylko serwis zna się na komuterach. Zrobiłem też dokumentację zdjęciową z testów przepustowości łącza. Ustawiłem obok siebie dwa laptopy, jeden Vaio Pro 11 i drugi starą Toshibę Portege M750, kolejno uruchomiłem test łącza na jedym i drugim laptopie i zrobiłem zdjęcia wyników (0,87 Vaio i 30 Mb/s Toshiba) wyniki mówią same za siebie. Punktem kulminacyjnym był kolejny e-mail po przeprowadzonych testach w serwisie ( przeczytaj post "czy problem WiFi został rozwiązany - tam go wyśmiałem) okazał się on być gotowcem, na który odpowiedziałem i wykazałem że mam wgrany najnowszy bios i że sterowniki do testów to tester powinien sobie sam załadować po przywróceniu systemu z partycji recovery w celu wyeliminowania błędów systemu i ewentualnych niechcianych programów, które mogły by wprowadzić zakłucenia.

Jak już pisałem trwało to 6 miesięcy i się wkońcu udało - zwrócili kasę.

Najzabawniejsze jest to, że jak się dowiedziałem o zwrocie pieniędzy poleciałem od razu do Sony Center i przy obietnicach sprzedwacy, który zapewniał mnie iż mają już poprawioną wersję Vaio Pro 11 w której nie występuje w/w błąd zakupiłem kolejny sprzęt. Miał być oparty na Broadcomie a nie Intelu 7260 - efekt, dostałem taki sam sprzęt (czyli na Intelu) z taką samą wadą - na szczęcie dogadałem się iż jak coś mogę zwrócić go na drugi dziń, co uczyniłem.

Postanowiłem kupić sprzęt od innego producenta, mój wybór padł na Lenovo ThinkPad Yoga S1, który też oparty jest na WiFi Intel 7260 i tu problemu z sięcią nie ma. Wniosek - coś z tymi Vaio Pro jest nie tak.

Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz postaram się pomóc.