anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Vaio Duo 13 - bardzo wolne Wifi

ROZWIĄZANE
angowic
Nowicjusz

Sony Vaio Duo 13 - bardzo wolne Wifi

Mam nowego [od 3 dni] SOny Vaio Duo 13 na windows 8.

Internet w domu mam 30mb download, kilka maszyn jest do niego podłączonych wieć wiem, że działa dobrze.

Vaio niestety osiąga tylko prędkość 6mb. Inne nawet starsze laptopy mają 20mb+, tak samo ipad.

Czy cośjest wadliwe, co można zrobić/sprawdzić?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
ps122066
Poszukiwacz

Ja 3 dni walczyłem z VAIO PRO 13 w najsłabszej konfiguracji SVP1321L1E. Miałem 1 Mbit/s ściaganie, ale 6 Mbit wysyłanie.

To nie WiFi, a antywirus jest przyczyną problemów. Jak wyłączysz McAfee będzie lepiej. Jak całkowicie usuniesz McAfee Internet Security to będzie idealnie. To znaczy tak było u mnie.

Usuń McAfee. Sprawdż prędkość. Zainstaluj Avast. Ja mam teraz 58 Mbit/s.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 ODPOW. 10
profile.country.PL.title
ps122066
Poszukiwacz

Ja 3 dni walczyłem z VAIO PRO 13 w najsłabszej konfiguracji SVP1321L1E. Miałem 1 Mbit/s ściaganie, ale 6 Mbit wysyłanie.

To nie WiFi, a antywirus jest przyczyną problemów. Jak wyłączysz McAfee będzie lepiej. Jak całkowicie usuniesz McAfee Internet Security to będzie idealnie. To znaczy tak było u mnie.

Usuń McAfee. Sprawdż prędkość. Zainstaluj Avast. Ja mam teraz 58 Mbit/s.

Misiektt
Nowicjusz

Witam,

Mam ten sam problem mam VAIO od dnia.

Rozwiązano jakoś twój problem ?

angowic
Nowicjusz

tak - mcaffee to problem. trzeba wywalic. commodo tez nie dziala. chwilowo bez antywirusa sie bawie po prostu.
abrsteel
Nowicjusz

U mnie wifi zrywa połaczenia, po aktualizacji sterownika oraz usunięciu mcaffee nic się nie zmieniło, na tym sprzęcie nie da się pracować. Cały czas walczę z Sony!!

brajoo
Poszukiwacz

zobacz sobie mój post o zwolnieniu Internetu w Vaio serii SVT. U mnie na powrót do natywnej prędkości pomogło odinstalowanie dodatku McAfee Parental Control a na zrywanie WiFi - zmiana ustawień oszczędzania energii karty sieciowej.
profile.country.PL.title
Karolina_L
Moderator

Oto link do rozwiązania zaproponowanego przez brajoo.
Mam nadzieję, że Wam pomoże :).
Pozdrawiam, Karolina_L.

profile.country.PL.title
Agnieszka_J
Moderator

Dzień dobry Misiektt, witaj abrsteel!,

Poniżej zamieszczamy kilka propozycji rozwiązania problemu, które mam nadzieję okażą się pomocne:

1. powyłączać wszystkie inne urządzenia połączone z routerem i sprawdzić czy problem występuje
2. zmienić kanał WiFi w ustawieniach routera - informacje o tym jak to zrobić znajduje się w instrukcji obsługi routera
3. sprawdzić czy problem występuje na innych routerach
4. przeinstalować sterownik do karty sieciowej
5. reinstalacja systemu

Pozdrawiam serdecznie,

Agnieszka_J

profile.country.PL.title
v4pilot
Użytkownik

No to masz "szczęście".

1 - Korzystaj tylko z laptopa - reszta jest Ci nie potrzebna - uwierz reszta to zbytek

2 - Pamiętaj, jak wejdziesz do restauracji lub innego miejsca w którym jest darmowe WiFi poproś wszystkich o wyłączenie swoich urządzeń, a następnie poproś obsługę o dostęp do ich infrastruktury IT w celu dokonania poprawnych ustawień routera - napewno Ci pomogą

3 - Idż do sklepu i kup kilka routerów, najlepiej różnych producentów i przetestuj je w domu, pociągu, na lotnisku, restauracji no i może w galerii handlowej - te działające zostaw w miejscach najczęściej pzez Ciebie uczęszczanych.

4 - Uruchamiająć komputer nie zapomnij o zainstalowaniu sterowników - tak jak przed użyciem kosmetyków, przed użyciem wstrząsnąć

5 - No i oczywiście jak chcesz sprawdzić pocztę nie zapomnij o reinstalacji systemu

Jesli to nie pomoże zawsze możesz oddać BUBEL do sklepu.

P.S.

Ja z tym BUBLEM męczę się od pieciu miesiecy z marnym skutkiem. Dwa razy był w serwisie i jakoś go nie naprawili, teraz walczę o zwrot pieniędzy. WYGRAM, ale tego co straciłem nie odda mi nikt.

profile.country.PL.title
zabogus
Poszukiwacz

Ten sam problem - wada jest w moim SVD1322C5E. Zrywa polaczenie, czasami nie mozna sie polaczyc, resety routera nie daja rezutatu. Dotyczy w kazdym innym miejsu gdzie jest dostep do WiFi. Juz walczysz z Sony, ja zaczynam. Prosze o info co odpowiada Sony na Twoja reklamacje.