Podziel się wrażeniami!
Witam, niedawno kupiłam Sony VAIO VGN -NW21MF. Mam pytanie odnośnie płyt ratunkowych. Podczas kupna laptopa sklep zaoferował zrobienie kopii zapasowej, jednak wystąpiły pewne problemy i przez sklep zostały zamówione inne płyty, które później dostałam. Czarne, z napisem VAIO Recovery Disc for Sony series ... , 5 sztuk. I tu moje pytanie. Czy to są płyty do zrobienia kopii zapasowej czy ta kopia jest już na tych płytach i nic nie musze robić? Przyznaje że to mój pierwszy laptop i nie jestem niczego pewna, zwłaszcza, że w sklepie spzredawca powiedział (tak myślę, chociaz teraz nie jestem pewna bo minęło trochę czasu), że po dostaniu tych płyt nie muszę niczego instalować. A jeżeli tak to czy muszę usunąć to co do tej pory zgromadziłam na dysku czy nie potrzeba tego robić?
Pomocy
Najprostszy sposób sprawdzenia, czy coś jest na płytach, to (oprócz sprawdzenia wizualnego ) włożenie płyty do napędu i sprawdzenie, czy na płytach są jakieś dane. Sądzę, że te 5 płyt ma już wszystko, co potrzeba i nie ma konieczności nagrywania na nich jeszcze raz tego samego.
A po co usuwać to, co do tej pory zgromadziło się na dysku twardym? Chcesz reinstalować system?
Nie, nie chce reinstalowac systemu. To pytanie było na przyszłośc ;]A płyty sprawdziłam zaraz po ich otrzymaniu.
Gdy włożyłam pierwsza pojawił się komunikat: to reinstal program or drivers, click ok. to restore your complete system click cancel ... . chciałam się tylko upewnić czy dobrze myślałam, że te płyty mają już kopię zapasową systemu do mojego laptopa.
Szukałam w internecie informacji o tych płytach ratunkowych przysyłanych przez Vaio, ale jakoś nic nie znalazłam.