Podziel się wrażeniami!
Mam VaioPro13 - problem odnosi się do samego programu Vaio Update:
Na pasku wyświetla się ikonka Vaio Update (co sugeruje, że są nowe aktualizacje) - klikam i wyświetla się następująca wiadomość:
VAIO Update
Dostępna jest nowsza wersja programu VAIO Update. Korzystanie z programu VAIO Update będzie możliwe dopiero po jego zaktualizowaniu. Zaktualizować teraz?
Do wyboru: Tak / Nie. Klikam Tak i nic się nie dzieje, totalnie nic. Można bez końca naciskać na Tak.
----
Stwierdziłem, że może ściągnę go ze strony - ale na stronie nie widać nigdzie pliku określającego się mianem Vaio Update - ściągam najnowszy plik Vaio Care z 2014-03-31 i także nic się nie dzieje, restartuje kompa - dalej to samo...
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Nasze prośby w końcu poskutkowały - dziś, przed momentem Vaio poprosił mnie o restart komputera, po ponownym włączeniu zauważyłem nowy interfejs Vaio Update - zastanawiam się tylko po co... z nowości i staroci:
1. Można ukryć pozycję, której nie chcemy instalować.
2. Jak nigdy - nie ma ani powiadomień ani komunikatów technicznych.
3. Trochę czytelniejsza historia zainsstalowanych sterowników.
4. Nie zostało jednak naprawione linkowanie - po najechaniu na nazwę sterownika i kliknięcie na nią, w celu doczytania szczegółów opisówych otwiera się przeglądarka z błędem nr 404:
np. http://support.vaio.sony.eu/computing/vaio/downloads/info/en/EP0000315124.xml
Mam dokładnie ten sam problem. Od soboty tak się bodajże dzieje.
Moje VAIO Update także nie chce się w ogóle zaktualizować. Może w końcu ktoś z Sony się odezwie w kwestii co z tym problemem zrobić. Czekam na jakieś info.
U mnie to samo.
Vaio Update u mnie już działa.
Nasze prośby w końcu poskutkowały - dziś, przed momentem Vaio poprosił mnie o restart komputera, po ponownym włączeniu zauważyłem nowy interfejs Vaio Update - zastanawiam się tylko po co... z nowości i staroci:
1. Można ukryć pozycję, której nie chcemy instalować.
2. Jak nigdy - nie ma ani powiadomień ani komunikatów technicznych.
3. Trochę czytelniejsza historia zainsstalowanych sterowników.
4. Nie zostało jednak naprawione linkowanie - po najechaniu na nazwę sterownika i kliknięcie na nią, w celu doczytania szczegółów opisówych otwiera się przeglądarka z błędem nr 404:
np. http://support.vaio.sony.eu/computing/vaio/downloads/info/en/EP0000315124.xml