Podziel się wrażeniami!
HELP!
Dziwna sprawa bo przywracanie systemu jest bardzo proste i odbywa się bez wpisywania żadnych komend, a czy partycja Recovery jest obecna na dysku?
Coś musisz mieć nie tak ze swoim laptopem bo nie trzeba wpisywać żadnych komend to raz. Druga sprawa to narzędzie recovery uruchamiałem z poziomu VAIO Care i przywracał mi system bez płyt, po prostu z dysku.
Spróbuj wykorzystać porady z tego dokumentu (szczególnie s.38):
http://download.sony-europe.com/pub/manuals/RecoTS/2009Q1_TRG_PL_RO.pdf
No i jeśli się uda - KONIECZNIE WYPAL PŁYTY RECOVERY! Ta zasada tyczy się każdego aktualnie sprzedawanego laptopa, nie tylko VAIO.
Niby wszystko ok i faktycznie tak powinno być jak mówisz ale mi sie pojawia TO a nie to co na stronie z linka z pierwszego postu.
Może faktycznie mam cos nie tak z laptopem.
Partycja jest na pewno.
Około 9G z czego prawie 3G zajętę
Witaj norb.666,
Przekazuję poniżej informacje jakie udało nam się uzyskać od pomocy technicznej w Twojej sprawie. Mam nadzieję, że będą one pomocne.
Jak trafnie zauważył Lajam., normalnie po wciśnięciu F10 przy starcie, komputer uruchamia od razu program z partycji recovery nie pytając się o żadne parametry. W tym wypadku, wygląda to tak, jakby ktoś wgrał inny system niż dedykowany i partycja recovery utraciła połączenie z odnośnikiem (jeśli nie została skasowana).
Na zdjęciu widoczne są parametry /MININT RDIMAGEOFFSET=8192 RDIMAGELENGHT=3161088 RDPATH=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\sources
Jednakże są one zmienne w zależności od modelu komputera. Ze wspomnianym modelem mogą nie zadziałać.
W tym wypadku, choć komputer jest już wiekowy, możliwe, że pomoże serwis.
Pozdrawiam serdecznie,
Agnieszka_J