Podziel się wrażeniami!
czesc
Mam dosc spory problem z wykonaniem recovery laptopa vaio pro 11
Kupilem go na ebayu pochodzi z usa
Problem polega na tym, ze ktos wgral tam windows 10 enterprise - nie chce go, chce oryginalny windows 8
Recovery z poziomu assist nie dzialalo oid poczatku - wiec pewnie cois nie tak z partycja recovery lubwogole jej nie ma
Zamowilem wiec plytki recovery dokladnie do trego modelu, z usa
Teraz mam problem z wykonaniem recovery, bo:
Kiedy startuje z 1ej plyty z UEFI mimo ze wlacza sie menu recovery, dostepny jest tylko windows enterprise do wybrania, wiec uparcie nie chce mi instalowac win 8
Kiedy wlacze legacy zamiast UEFI, wlacza sie instalator windows 8 jednak juz po wybraniu opcji recovery i erase all data wyswietla blad ze musze przywrocic bios do fabr wartosci
Po zrobienu tego znow z plyty recovery wlacza sie tylko ten cholerny enterprise
Mysle ze sposobem jest totalne usuniecie tego enterprise, moze wlaczyc partition magic i usunuc wszystko w cholere zeby juz tylko win 8 chcial instalowac z wlaczonym uefi, pomozciue, co mam robic?
Bardzo lubie tego laptopa, tylko ten win 10 enterprise wszystko mi psuje
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
witam ponownie
Udalo mi sie juz rozwiazac problem
Tak jak sie domyslalem, problemem byl zainstalowany wczesniej windows enterprise
Usunalem z poziomu bootowalnej plyty partycje recovery - nie pomoglo
Poszedlem dalej, sformatowalem glowny dysk z systemem - nie pomoglo
Nastepnie usunalem parycje Win Re toiols - nie pomoglo
Usunalem kolejne dwie partycje po ok 500 MB nie pamietam jak sie nazywaly
Dopiero wtedy instalator przestal widziec wczesniej zainstalowany enterprise i udalo sie przywrocic system do stanu z pudelka
Pozdrawiam
Witaj,
Sprawdzimy i wrócimy z informacją jak najszybciej.
Pozdrawiam,
sony Polska
witam ponownie
Udalo mi sie juz rozwiazac problem
Tak jak sie domyslalem, problemem byl zainstalowany wczesniej windows enterprise
Usunalem z poziomu bootowalnej plyty partycje recovery - nie pomoglo
Poszedlem dalej, sformatowalem glowny dysk z systemem - nie pomoglo
Nastepnie usunalem parycje Win Re toiols - nie pomoglo
Usunalem kolejne dwie partycje po ok 500 MB nie pamietam jak sie nazywaly
Dopiero wtedy instalator przestal widziec wczesniej zainstalowany enterprise i udalo sie przywrocic system do stanu z pudelka
Pozdrawiam
Chcialbym jeszcze dodac, ze NIE USUWALEM partycji o nazwie sony_systme lub podobnej nie pamietam dokladnie
ma ok 230MB i nie formatowalem jej, podejrzewajac ze moze byc tam caly system rozruchowy