Podziel się wrażeniami!
Witam.
Mam problem i muszę sformatować laptopa, jednakże nie zrobiłem kopii zapasowej i nie wiem co teraz. Czy jak sformatuje go i zainstaluje na nowo system to całe oprogramowanie Sony będzie zainstalowane??
I drugi problem: Jak mam zrobić format komputera, skoro nie dostałem żadnej płyty instalacyjnej systemu? Czy mogę zainstalować go z dowolnej innej płyty i podać cd-keya z spodu obudowy od laptopa?
Pozdrawiam
Jeżeli zrobisz czysty format to stracisz nie tylko oprogramowanie Sony ale również oryginalnego Windowsa.
Jeżeli chcesz przywrócić kompa do stanu początkowego - takiego jak po pierwszym uruchomieniu to wykorzystaj możliwości jakie daje ci laptop Vaio, a więc zrób recovery.
Jak? Jeżeli Twój komp(nie podałeś modelu) posiada przycisk Assist to wyłącz komputer i naciśnij ten klawisz. Jeżeli nie to wyłącz kompa i uruchom go ponownie trzymając wciśnięty F10.
Postępuj zgodnie z instrukcjami a postawisz system od nowa.
Uwaga - ZRÓB WCZEŚNIEJ KOPIĘ ZAPASOWĄ SWOICH PLIKÓW.
Ok dzięki za informacje.
Mój lapek to : EB2S1E i ma przycisk Assist
Pytanie moje kolejne jest jednak takie: Jak zrobić kopię zap
Jeśli uruchomienie systemu Windows jest możliwe, można utworzyć kopię zapasową
i przywrócić dane przy użyciu funkcji systemu Windows.W tym celu kliknij kolejno opcje Start, Panelsterowania, System i zabezpieczenia i Kopia zapasowa/Przywracanie.
Podrecznik odzyskiwania danych,tworzenia kopii zapasowych i rozwiazywania problemów:
ftp://ftp.vaio-link.com/pub/Manuals/RecoTS/2010Q2_TRG_PL_RO.pdf
A tutaj zapoznasz się z Działaniem klawisza Assist
Dzieki baaardzo za pomoc.