anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

problem z ekranem

profile.country.pl_PL.title
pelutek
Początkujący

problem z ekranem

Witam i prosze o pomoc,

mam dziwny problem z ekranem. Na tyle, że trudno mi go nawet opisać ale spróbuję. Od jakiegoś czasu prawa strona ekranu jest jakby "za siatką", miga i przy czarnym tle po tej prawej stronie leci pionowy, poszarpany biały pasek, który drga.

Czy ktoś może mi wyjaśnić co to za usterka i jak sobie z nią radzić.

Będę bardzo wdzięczny.

3 ODPOW. 3
michal3411
Początkujący

Wygląda na to że matryca do wymiany , zazwyczaj powstaje w wyniku uderzenia , lub wstrząsu , to jest jedynie przypuszczenie , WSTAW zdjęcie jak to wygląda .

Fasola15061984
Początkujący

A czy orientujecie się ile kosztuje wymiana matrycy (uszkodzenie mechaniczne) w serwisie?

magmicha5
Początkujący

Twoj problem wydaje się nie być odosobniony. W moim Vaio juz od dłuzszego czasu na dole ekranu na pasku narzędzi pojawiają się na przemian długie i cieniutkie na jeden piksel linie .Myśałam, że uszkodził się ekran ale zauważyłam również iż coś tam na ułamek sekundy się pojawia i znika. Ponieważ to mignięcie jest bardzo szybkie nie wiedziałam o co chodzi ale okazało się iż pojawia się na sekunde okno a dokładnie aktualny ekran "screen" tego co mam otwarte w danej chwili. Widać tylko jego gorna czesc, czyli tak jakbym zrobila screena z ekranu, i przesunęła go na sam dół zostawiając na wys. 2 pasków narzędzi na dole i włączyłą co 3-4 sek migniecie na ułamek sekundy i dziej się tak non stop....

Wg mnie to jakiś problem z windowsem lub oprogramwaniem, czas sformatować i postawić system na nowo.

Magda M.