Podziel się wrażeniami!
Chciałem wyłączyć pasek boczny Google i włączyć standardowy pasek Visty. Wyskakuje okienko z komunikatem "Paskiem bocznym Windows zarządza Administrator systemu". Na miłość boską, mam konto administratora, zresztą to jedyne konto na moim laptopie. Vista raczyła poinformować, że niektóre zmiany ustawień mogły być zablokowane na poziomie Zasad grupy. Próbowałem więc w Narzędziach administracyjnych pogrzebać w zasadach grupy i zima! Nie ma tam przystawki Edytuj zasady grupy, po prostu nie ma pliku gpedit.msc w C:\Windows\system32. Czy macie to samo? Czy ktokolwiek z użytkowników FZ21M pomyślnie włączył pasek boczny Visty?
Witam serdecznie, ja co prawda nie pomogę Ci w rozwiązaniu tego problemu, ale mnie również nie udało sie uruchmoć paska bocznego Vista. Więć jedynie przyłączam się do pytania przedmówcy i proszę o ewentualną pomoc.
Pozdrawiam
Przemek
Żaden problem.
Należy otwożyć rejestr systemu odszukać klucz rejestru i zmienić wartość na podaną:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Windows\Sidebar]
"TurnOffSidebar"=dword:00000000
i po zamknięciu rejestru można uruchomić pasek systemu windows. W razie jakiś pytań służe pomocą hangar18@interia.pl
Zaprezentowany sposób działa w 100% Dziękujemy bardzo
Zenek należy Ci się browar googlałem kilka dni i nic Ciekawe czy to przypadłość VAIOwa czy jednak ogólna VISTy
Zenek należy Ci się browar googlałem kilka dni i nic Ciekawe czy to przypadłość VAIOwa czy jednak ogólna VISTy
I ja, jako autor wątka dołączam się do wielkiego dzięki dla Zenkka. Znalezienie tego zapisu w rejestrze wymagało pewnie benedyktyńskiej pracy.
Najzabawniejsze, że po kwadransie przywróciłem pasek Googla, bo jest po prostu lepszy (choćby ze względu na możliwość skalowania). Ale liczy się to, że ma się teraz wybór.
Żaden problem.
Należy otwożyć rejestr systemu odszukać klucz rejestru i zmienić wartość na podaną:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Windows\Sidebar]
"TurnOffSidebar"=dword:00000000
i po zamknięciu rejestru można uruchomić pasek systemu windows. W razie jakiś pytań służe pomocą hangar18@interia.pl
Menu Start -> Uruchom -> regedit
Albo szybciej - kombinacja klawiszy Windows (ten z flagą Windows'a)+r, a potem wpisujesz regedit.
Pozdrawiam