anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

odzyskiwanie systemu

oldguest
Początkujący

odzyskiwanie systemu

Witam.Czy możecie napisać krok po kroku jak odzyskac system w VAIO VPCF13M1E.Czy będę musiał instalować od nowa wszystkie sterowniki i programy od SONY, czy wszystko zainstaluje się razem z systemem?

26 ODPOW. 26
oldguest
Początkujący

Po utworzeniu partycji E gdy wejdę w zarządzaj dyskami to na partycji odzyskiwania widoczne jest że zajmuje 15,21 GB i wolnego miejsca także 15,21GB czyli 100%wolnego miejsca.Czy przy tworzeni partycji E z partycji odzyskiwania został usunięty Windows?

profile.country.pl_PL.title
bartek-migas
Początkujący

Nie ma takiej możliwości. Nie przejmuj się tym. Jest to partycja ukryta i odpowiednio zabezpieczona przed przypadkowym skasowaniem. Jedyną opcją dla zwykłego użytkownika na utracenie partycji recovery jest jedynie uszkodzenie mechaniczne dysku.

oldguest
Początkujący

Dlaczego z dysku twardego 500GB jest dostępne w zarządzaniu dyskami jedynie 460GB oznaczony jako dysk 0 podstawowy?

mieszk3
Początkujący

bo 500GB jest liczone jako 500 * 1000 ^ 3B, a komputer uzywa nie 10^2 tylko 2^10 czyli 1024.
Czyli (500GB * 1000 ^ 3) = 500000000000B i to dzielisz przez 1024 ^ 3 czyli 1073741824 i to daje ci wynik w prawdziwych GB pokazywanych na kompie w przyblizeniu 465,66GB.

Mowiac posciej - marketing producentow dyskow. A poza tym z tych 465GB masz jeszcze mniej, bo troche zabiera MFT systemu NTFS (generalnie kazdy system plikow troche rezerwuje na tablice alokacji).

oldguest
Początkujący

Witam.Jeśli podzieliłem dysk C tworząc dodatkowy dysk E,to teraz jeśli sformatuję dysk E czy nie usunę dysku odzyskiwania,bo chciałem sformatować dysk E pojawił się komunikat że dysk jest używany?

piotrekk
Początkujący

Partycja odzyskiwania nie jest widoczna z poziomu "mój komputer" nie uszkodzisz jej tworzac "dysk E" czy tez formatujac utworzona przez Ciebie partycje.

oldguest
Początkujący

czy jeśli powtórnie odzyskam system z partycji recovery to dysk który sam utworzyłem E z dysku C zostanie usunięty i będzie znowu tylko dysk C,czy może dysk E pozostanie?

jsobolew
Początkujący

Będziesz miał wybór czy go zostawić czy skasować.

marcogrande
Początkujący

Witam.
Trzy dni temu kupiłem córce vaio 11,6". W Vobisie zrobili próbę odzyskania systemu , i niestety nowe partycje poznikały.
W domu też próbowałem ale też to samo.
Chodzi mi o bezpieczeństwo danych więc włóżyłem płytkę win7 i postawiłem od nowa dzieląc po swojemu na partycje. Szkoda że musiałem tak zrobić bo wolał bym żeby dało się jednak postawić system korzystając z oprogramowania sony vaio.
Stawiając system od nowa klucz nie pasował z naklejki, też szkoda .
W związku z tym mam pytanie czy można przywrócić system nie tracąc innych partycji korzystając z przyciski asistans.
Proszę tylko o fachowe odpowiedzi

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

marcogrande napisał(a):

W Vobisie zrobili próbę odzyskania systemu , i niestety nowe partycje poznikały.

A płytki recovery mieli?