Podziel się wrażeniami!
Witam, jestem tu nowy.
Mam problem z Media Gallery kiedyś wyłączyłem sobie funkcję obsługi gestami, a dzisiaj jak chciałem ją włączyć ponownie nie ma tej opcji już.http://img859.imageshack.us/i/sonya.jpg/ Pytanie co jest nie tak ? czy fakt, że kiedyś instalowałem kamerkę internetową creative zewnętrzną może mieć znaczenie ? Bo obsługa gestami jest za pomocą kamerki.
Cześć. Też mam zainstalowaną kamerkę zewnętrzną ale Logitecha i za jej pomocą wykonuje gesty. Wcześniej jednak w menadżerze urządzeń wyłączyłem kamerkę wbudowaną. Tak więc w moim przypadku instalacja i użytkowanie kamerki zewnętrznej nie miało wpływu na Media Gallery a tym bardziej na zmianę ustawień MG.
Proponuję wyłączyć ( a nie odinstalować) wbudowaną kamerkę w menadżerze urządzeń. Jeżeli to nie pomoże a myślę, że nie - to tylko pozostaje Ci odinstalowanie MG i ponowne zainstalowanie.
ale ja zainstalowałem tą kamerką zewnętrzną i jej nie używam już, bo korzystam z wbudowanej. Dzisiaj zainstalowałem najnowszą wersję MG i dalej nie ma tej opcji. Nie wiem o co chodzi...
Mam pytanie - czy aktualizując MG byłeś zalogowany jako administrator? Jak aktualizowałeś? Przez vaio update czy ręcznie?
Pamiętam, ze też miałem przeboje z tym programem. Nic innego Ci nie pozostaje jak tylko odinstalować, pousuwać wszystkie pozostałości tzn katalogi i wpisy w rejestrze. Następnie przywrócić z recovery i zaktualizować przez vaio update. Jeżeli tak robiłeś i nie pomogło to pobierz program ręcznie, zaloguj się jako administrator (czyli login Administrator a nie Twój z uprawnieniami administratora) i zainstaluj. Mnie to pomogło choć kilka razy próbowałem.
Powodzenia