anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nowe sony VAIO FW- Do przedstawicieli Sony i nie tylko!!!

profile.country.pl_PL.title
lukasstb
Początkujący

Nowe sony VAIO FW- Do przedstawicieli Sony i nie tylko!!!

Nowe sony Vaio FW21Z jest świetne, ale ma swoje wady i mam nadzieję, że choć niektóre z nich zostaną poprawione w nowym modelu.
Do ideału modelowi 21Z brakuje:
- procesora P9500 zamiast T9400, bo przy prawie identycznych osiągach ma TDP 25W, zamiast 35W serii T( dłuższa praca na akumulatorze)

-trochę lepiej grających glośników, bo w notebooku multimedialnym by się przydały (trochę większa moc, ewentualnie z subwooferem)

-dobrą kartę graficzną (najlepiej nVidii) np.9600GT 512 MB (z CUDA), a super byłoby gdyby zrobić hybrydę np. zintegrowana 9400M + 9600GT 512 MB , a jeżeli już Ati to np. Mobility Radeon HD4850 512MB lub HD4650 512MB. Konfiguracja z hybrydą nVidii pozwoliłaby przedłużyć prace na baterii.

-dodatkowo, już trochę czepiając się, ale mile widziane byłyby:
szybsze dyski (zamiast 4200obr/min chociaż 5400)
pamięć ram 1066MHz zamiast 800
ekran z podświetleniem LED
ewentualnie lekkiego wzmocnienia obudowy koło touchpada, żeby się tak nie uginała.

Swoją drogą zastanawia mnie, dlaczego w serii FW Sony nie montuje kart nVidii?
I dlaczego jeżeli już montują jakieś karty graficze to są one zwykle słabe?(Radeon 3650 512 MB np. w 21Z nie jest słaby, ale w następnej serii przydałoby się coś lepszego)-tak jak pisalem wyżej z CUDA nVidii lub odpowiednikiem Ati.

Poza tymi wskazówkami seria FW jest super- gratuluje

I żeby cena nie była jakaś astronomiczna w porównaniu do tej serii.
Jeśli poprawicie choć część z tych rzeczy, to laptop na standardowej baterii powinien wytrzymywać minimum 2 godz i 30 minut w tej konfiguracji.
I co najważniejsze moim skromnym zdaniem,- nie bedzie miał konkurencji!!!

Nie mam pojęcia, czy przeczyta to ktoś z Sony,a nawet jeśli przeczyta, to czy w ogóle będzie miał możliwość podpowiedzenia komuś, kto jest odpowiedzialny za konfigurację, albo zgłoszenia mojej uwagi, do jakiejś odpowiedniej osoby lub osób.

Za poświęcenie czasu i ewentualną pomoc, z góry dziękuje.

28 ODPOW. 28
oldguest
Początkujący

Np. U nas w salonie ale dopiero w dniu premiery Windows 7.

digo-----
Początkujący

Dokładnie, premiera jest 22 października i dopiero wtedy ten komputer będzie można zakupić.

JanuszB------
Początkujący

A orientacyjna cena jest już znana ??

mag_mg
Początkujący

Pytanie do "dobrze poinformowanych" uczestników forum: kiedy pojawi się w sklepach nowa seria F oraz jakie będą prawdopodobne ceny poszczególnych modeli?

I jeszcze jedno: co tak naprawdę kryje się za określeniem: "wyświetlacz VAIO" w modelu VPCF11M1E/H oraz "zaawansowany wyświetlacz VAIO" w modelu VPCF11S1E/B?

Pozdrawiam

Maciej_M
Początkujący

VAIO z tej serii pojawi się w sklepach najprawdopodobniej około w połowie lutego. Ekrany w poszczególnych wersjach różnią się powłoką... standardowa matryca to matryca typu GLARE (połyskująca), zaawansowany wyświetlacz VAIO to nic innego jak matryca matowa, szczególnie przydatna w pracach graficznych ze względu na bardzo dobre odwzorowanie barw, oraz brak efektu lustra na matrycy.

Pozdrawiam.

acid-----
Początkujący

Czy model VPCF11Z1E będzie miał podświetlaną klawiaturę?

acid-----
Początkujący

Notebooki z serii F pojawiły się na jednym ze sklepów internetowych, niestety z przewidywanym terminem dostarczenia 28 lutego...

acid-----
Początkujący

Zamówiłem już swojego laptopa i mam nadzieję, że w tym tygodniu dostanę go w swoje ręce :)

Chciałem początkowo kupić go w salonie Sony Style, ale gdy dwa tygodnie temu tam zadzwoniłem, to pan nie bardzo wiedział o czym mówię (przypominam, premiera serii F na początku stycznia tego roku, mniej więcej od tego samego momentu informacje o serii dostępne na stronach sony.pl), a gdy zadzwoniłem ostatnio, to dowiedziałem się, że było kilka sztuk, ale wszystkie już sprzedano (w międzyczasie sprawdzałem stronę z nowościami Sony Style i żadnych informacji o pojawieniu się tego laptopa nie było i nadal nie ma).

Szkoda, że Sony nie korzysta z tego forum, żeby ocenić zapotrzebowanie na poszczególne modele (w sklepie, w którym zamówiłem komputer, modele F11S i F11Z już wyszły, a najniższy model jest cały czas do kupienia), żeby informować o dostępności, promocjach, itp., żeby zbierać opinie i uwagi użytkowników (bardzo żałuję, że F11Z nie ma Windowsa Professional).

PS. Nowy post, żeby ktoś z Sony go przeczytał i przemyślał sprawę.

oldguest
Początkujący

acid napisał(a):

żeby informować o dostępności

Jak ktoś ma potrzebę zakupu pierwszego modelu z dostawy (laptopa, kamery, aparatu itd) mogę to załatwić :D

Co do reszty to forum użytkowników. Produkty Sony niestety nie są projektowane w Polsce więc z tym zbieraniem informacji ciężko będzie.

janmilko-----
Początkujący

Chciałbym wymienić pamięć w moim laptopie Sony FW31ZJ, mam 4 GB przydałoby się więcej znalazłem ofertę i nie wiem czy taka pamięć -
"GoodRam DDR2 8192MB 800 DUAL 2x4096MB CL5" pasuje do mojego laptopa, byłbym wdzięczny za konkretną odpowiedź
Z góry dziękuję