anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

NIEZAMKNIĘTE APLIKACJE PRZY ZAMYKANIU SYSTEMU

ROZWIĄZANE
ROBERT-73.
Użytkownik

NIEZAMKNIĘTE APLIKACJE PRZY ZAMYKANIU SYSTEMU

WITAM.. od jakiegoś czasu męcza mnie teksty typu " ta aplikacja uniemozliwia zamkniecie systemu"  czy coś podobnego .. dosłownie nie pamietam.. ledwo zdąze przeczytać co to za aplikacja a już kolejna się pojawia.. nie raz jest jedna albo dwie albo trzy.. nie raz nie ma zadnej.. zalezy od humoru sprzetu widocznie.. po chwili system sie zamyka bez mojej pomocy.. posiadam Sony Vaio SVE1713E1EW... co Wy na to powiecie ???

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Pytanie ile masz procesów uruchomionych w momencie gdy zamykasz system...to przecież od tego zależy. Fakt, że zamkniesz jakieś okienko na ekranie, nie znaczy że cały proces został ukończony w systemie. Jeśli w tym czasie wydasz polecenie zamknięcia systemu, wyskoczy komunikat, który Cię niepokoi...Moim zdaniem kompletnie bez sensu przejmować się czymś takim. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 ODPOW. 4
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Cześć,

Takie zachowanie się to jest wina "okienek" czyli Windowsa, a nie sprzętu.

Nie ma się czym przejmować. :wink:

ROBERT-73.
Użytkownik

No czesc !.. a powiedz mi czy idzie to jakoś wyłączyc ??? bo jest to trochę jednak denerwujące !.. od tygodnia mam Windows 8.1 i zdaje mi się ze jest jescze gorzej.. przy ósemce wyskakiwała jedna nie zamknięta aplikacja a teraz sa czasami cztery !... mówisz ze to wina systemu.. znajomy ma Lenovo i Asusa z ósemką.. ani razu mu się to nie zdarzyło.. nie będe za bardzo polemizował ale kierowałbym sie w sytronę sprzętu a nei systemu..takie moje zdanie.. być moze sie mylę..

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Pytanie ile masz procesów uruchomionych w momencie gdy zamykasz system...to przecież od tego zależy. Fakt, że zamkniesz jakieś okienko na ekranie, nie znaczy że cały proces został ukończony w systemie. Jeśli w tym czasie wydasz polecenie zamknięcia systemu, wyskoczy komunikat, który Cię niepokoi...Moim zdaniem kompletnie bez sensu przejmować się czymś takim. 

ROBERT-73.
Użytkownik

nie wiem czy o to chodxzi np.w tym momencie odpalonych mam 55 procesów w tle i 22 procesy systemu windows...  dla przykładu wczoraj mi mignęla nazwa VG Main Dig albo Dlg  ... czyzby chodziło o Vaio Gate ?.. a może zrobic taki eksperyment że odczekać z pulpitem kilka minut i dopiero zamknąć system.. czy cos wtedy wyskocczy na ekranie jakas aplikacja nie zamknieta itd itp :slight_smile: