anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nie działa przewijanie na płytce dotykowej

maciekstolarz
Początkujący

Nie działa przewijanie na płytce dotykowej

Witam od jakiegoś czasu nie działa mi przewijanie stron na płytce dotykowej. wcześniej jak przeciągnąłem po krawędzi to się przewijało a teraz nie działa. Czy coś odinstalowałem przez pomyłkę ? Czy się zepsuło ? Proszę o poradę jak to przywrócić.

7 ODPOW. 7
piotrekk
Początkujący

maciekstolarz napisał(a):

Witam od jakiegoś czasu nie działa mi przewijanie stron na płytce dotykowej. wcześniej jak przeciągnąłem po krawędzi to się przewijało a teraz nie działa. Czy coś odinstalowałem przez pomyłkę ? Czy się zepsuło ? Proszę o poradę jak to przywrócić.

Nie wiem jaki masz model laptopa ale najczesciej stosowane touchpady sa od firmy Synaptics.
Sprawdz czy przypadkiem nie wyłaczyłes w autostarcie aplikacji od Synaptics.
Najlepiej uzyc do tego programu CCleaner . Tak powinien wygladac wpis w autostarcie:
Tak HKLM:Run SynTPEnh C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe

Jesli to nic nie da to zrób reinstalacje systemu. Po wykonaniu tych czynnosci bedzie mozna stwierdzic czy jest to wina oprogramowania czy usterka techniczna.

maciekstolarz
Początkujący

Nie mam takiego wpisu w autostarcie. Próbowałem ściągnąć sterowniki ze stronki Synaptics ale 64 bitowa nie chce się uruchomić

maciekstolarz
Początkujący

Mój laptop to VPCEC1S1E i zastanawiam się że taki model z blu-ray 17'' i inne bajery nie ma blutoth jakieś niedopatrzenie czy celowe ?

Krajowy
Początkujący

Piotrze, z całym szacunkiem, ale nie trzeba robić reinstalacji systemu żeby to naprawi.

Mój laptop to VPCEC1S1E i zastanawiam się że taki model z blu-ray 17'' i inne bajery nie ma blutoth jakieś niedopatrzenie czy celowe ?

Polecam Assist, pod którym można przeinstalować sterowniki bardzo prosto w przejrzysty sposób. Gwarantuje że pomoże. Nie trzeba się bawić w ściąganie sterów z neta :smileythumbsup:

maciekstolarz
Początkujący

tak myslałem że jakiś sterownik usunąłem a co to jest ten asist możesz sprecyzować ?

Krajowy
Początkujący

tak myslałem że jakiś sterownik usunąłem a co to jest ten asist możesz sprecyzować ?

Assist jest to przycisk znajdujący się nad klawiaturą :smileythumbsup: Masz tam przyciski: Assist, WEB, Vaio :smileythumbsup:

maciekstolarz
Początkujący

Dzięki za podpowiedź to był sterownik po przeinstalowaniu wszystko działa jak poprzednio

:thumbsup:
Pozdrawiam Maciej