Podziel się wrażeniami!
Witam
Siedziałem sobie na laptopie na firefoxie i nagle laptop całkowicie się zawiesił a potem, tylko było wyświetlone logo Vaio, czekałem kilkanaście minut i potem wyjąłem baterie myśląć że włączy się od nowa.
A tu dalej to samo,poszedłem spać na drugi dzień z rana włączam i zostawiam i znowu VAIO i nic więcej, lecz po jakiś 10--15 minutach pod logiem VAIO pojawił się tym razem komunikat " Przygotowanie automatycznej naprawy", też trwa dłuższą chwile, potem znika i jest ciemny ekran i po jakiś 2-3 minutach wyskakuje niebieski ekran " Your PC ran into a problem... i coś tam restart " no i sie restartuje i znowu to samo i to samo i tak w kółko dopóki się go nie wyłączy guzikiem.
Dodam że np. jak klikne Capslock to normalnie dioda się zapala , a jak klikne ALT-CTRL-DEL to logo Vaio znika na sekunde.
Próbowałem przywrócić system w tym menu Assist, ale ten sam niebieski ekran wyskakuje po dluższej chwili.
Nie mam płyty z Windowsem, ani żadnej kopi backupowej systemu, co mam zrobić?
Dodam że chciałbym raczej zachować zdjęcia i flimiki na dysku.
Proszę o pomoc i serdecznie z góry dziękuje
miałem podobnie... róznica taka że po włączeniu system nie chciał wstać.. czekałem z 10 minut z czarnym ekranem i strzałką na środku.. aż się wk... i zrobiłem twardy reset.. i było po problemie... gdziś tu na forum jest mój wątek i jest kilka wypowiedzi.. także znajdz i poczytaj...bo sprzęt masz widzę ten co ja
Witaj Bulva21,
Jestem ciekawa, czy udało Ci się rozwiązać ten problem, a jeżeli nie, to czy kontaktowałeś się już może w tej sprawie z pomocą techniczną Sony?
Pomoc techniczna dla modelu SVE1713E1E
Pozdrawiam serdecznie,
Agnieszka_J