Podziel się wrażeniami!
Przymierzam się do kupna laptopa i jestem zainteresowany modelem VGN FW 41E polecacie ten sprzęt? czy może wybrać inny model? Chciałbym aby cena nie przekroczyła 4000zł.
P.S. Głownie laptop jest mi potrzebny do przerabiania zdjęć no i wiadomo jakiś "lepszych" gier
No i najnowsze F13Z8 jak i F21Z (model z 3D). Jest jeszcze VAIO Z, ale na 13,3" mogłoby się ciężko pracować na codzień, chyba że jako dodatkowy notebook.
Witam wszystkich przy okazji pierwszego postu!
Do końca sierpnia potrzebuję kupić laptopa. Upatrzyłem sobie dwa modele (które o dziwo są tylko w jednym sklepie internetowym):
EB3S1E/BQ (2499 na allegro)
EB3X5402U (2599 na allegro)
O pierwszym wiem tyle, że jest on z oferty jesiennej 2010 roku. O drugim nie znalazłem nic. Właściwie to główna różnica między nimi jest chyba tylko w rozdzielczości matrycy i modelu karty graficznej. Choć może nie wiem o czymś jeszcze?
Najważniejsze - co o nich sądzicie?
Może ktoś ma jeszcze inne propozycje?
Zależy mi na i5, karcie graficznej ATI lub Nvidii, minimum 500gb dysku też powinno być. Fajnie by było mieć jeszcze długi czas pracy na baterii, ale to chyba bardziej osiągalne przy i3 i mniejszych matrycach...
Pomożecie?
Napisz coś więcej o przeznaczeniu - czy będziesz z niego korzystał w domu, poza nim, czy będziesz grał, pracował - jeżeli tak, to w jakie gry, w jakich programach itd.
Laptop ogólnego przeznaczenia - na studia, i to jako jedyny komputer, bo stacjonarny zostaje w domu, a ja wyjeżdżam. Generalnie to pewnie tzw. praca biurowa, internet, dużo pisania tekstu, kodu itd. Co do gier to nałogowym graczem nie jestem, raz na jakiś czas, tak bardziej, żeby się odstresować, ale to też nie najnowsze tytuły i nie muszą być full detale.
No i najważniejsze - budżet to ok. 2500 zł. Ten za 2600 to już maksimum ile moge dać.
EB3X5402U nie jest z polskiej dystrybucji więc bym go raczej odradzał ze względu na gwarancję. EB3S to wydajny model, do wszelakich zastosowań więc nawet nowe tytuły także uciągnie. Bardziej jako zastępstwo dla stacjonarnego, ponieważ bateria trzyma maks. 3h. Warto też zainteresować się EH1M1E - nie aż tak wydajny, za to bateria trzyma do 4.5h i ma ciekawą obudowę w 3 kolorach. Cena to 2599, ale często w media-saturn są jakieś delikatne promocje na niego.
Ładny ten EH1M1E. Tylko pytanie - jak bardzo jest zauważalna różnica między wydajnością EH1M1E (czyli i3 w nowszej wersji) oraz EB3S1E (czyli i5 w troche starszej wersji)?
O ile nie montujesz filmów, obrabiasz zdjęć, rozpakowujesz dużych plików .rar i nie grasz w najnowsze gry, to nie zauważysz różnicy.
Witam. Jestem zdecydowany na F22L1E, tylko boję się, że jak kupie go w przyszłym tygodniu to Sony może rzucić jakiś jesienny line up. Czy wiadomo coś czy tej jesieni wyjdą jakieś nowe VAIO, czy mogę raczej śmiało kupować eFkę?
W lutym, czerwcu i październiku zawsze wychodzą nowe modele. Nie zawsze jednak wszystkie linie są odświeżane, a czasem zdarza się że są to tylko kosmetyczne zmiany, np. nieco większy dysk czy nowe kolory. Znając jednak obecny rynek i plany Sonego na przyszłość wątpię aby pojawiło się coś wartego czekania 2 miesiące.
Pilnie potrzebuje laptopa! Będzie on używany głównie w domu: internet, filmy i gry(nowsze)
Mój budżet to 3000zł(może trochę przekroczyć). Błagam o pomoc, jaki sony vaio mi polecacie?