Podziel się wrażeniami!
Przymierzam się do kupna laptopa i jestem zainteresowany modelem VGN FW 41E polecacie ten sprzęt? czy może wybrać inny model? Chciałbym aby cena nie przekroczyła 4000zł.
P.S. Głownie laptop jest mi potrzebny do przerabiania zdjęć no i wiadomo jakiś "lepszych" gier
redlupota napisał(a):
Wyszło mi że Z1 ma pełną nagrywarkę Blue Ray a Z8 zwykłe combo .
Cena uległa zmianie z prostego względu - postęp technologiczny. F13Z1E w końcu od października już jest.
Proponuje wstrzymać się z kupnem, gdyż na amerykańskiej stronie Sony pojawiły się nowe modele 15.5 oraz 16 cali, w sprzedaży będą pod koniec miesiąca, a u nas w kraju pewnie trochę później, ale moim zdaniem warto czekać.
http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/sto ... onalImage1"
http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/sto ... onalImage1"
Ja osobiście skłaniam się ku Vaio 16 "tego z 3D". Funkcja jak dla mnie niepotrzebna i nie będę z niej korzystał, ale poza tym CUDO !
F21 (ten 3D) jest już w sprzedaży. 8000zł w darmowym kredycie w Sony Centre.
A co do tego drugiego modelu to nie jest powiedziane że w ogóle będzie dostępny w Polsce.
Przymierzam się do kupna Vaio. Chodzi o model VPCEA3L1E, trochę mnie odrzuca procesor i3 i mała matryca. Zastanawiam się też, czy zakupu nie dokonać w UK ponieważ można sobie tam samemu skomponować sprzęt. I mnie interesuje taki:
Processor: Intel® CoreTM i5-480M, 2.66GHz
Operating system: Genuine Windows® 7 Home Premium
Language and keyboard: English (QWERTY)
Finishes: Glossy white
Hard drive: 500 GB Serial ATA (5400 rpm)
Memory: 6 GB 1066MHz DDR3-SDRAM
Optical Drive: DVD disc drive
Display: 39.4 cm LCD, 1920x1080, webcam
Graphics: ATI MobilityRadeon HD5650 1GB
Microsoft® Office 2010: Office 2010 Starter
Internet security: No protection
Adobe® Creation: No Adobe® Creation
Cena wyjdzie ok 3500 zł
Czy wie ktoś jak przedstawia się język laptopa zakupionego w UK. Będzie możliwość polskiego. I czy w ogóle opłaca się zakup za granicą?
1. Coś jest nie tak z tą konfiguracją, bo model 14" a matryca fullHD o przekątnej 15,5"?
2. Wydaję mi się, że spokojnie wystarczy Ci 4GB RAM.
3. Laptopy w UK mają tylko roczną gwarancję.
Ja bym jednak wybrał dostępnego u nas VPCEB4X1E/BQ, cena 3699,- i zamiast 6GB RAM jest 4GB i odtwarzacz Blu-ray. Oczywiście by kupić w UK musisz się tam wybrać, nie wysyłają za wodę.
Właśnie chodzi o to że u nas jest tylko 14 a w anglii można sobie skonfigurować. I ja właśnie dobralam sobie takie komponenty jak mi pasowały. Pierwszy opis to laptop z polski, a ta pelna specyfikacja to z anglii. Nie będzie problemu z kupnem bo ciocia tam mieszka
Display: 39.4 cm LCD, 1920x1080, webcam
Witam,
Potrzebuję laptopa do grafiki - z dobrą matrycą, matową o możliwie szerokim gamucie.
Czytałam, że laptopy z serii F13 mają nawet 100% pokrycia Adobe RGB, ale nie wiem czy to się tyczy także tych tańszych modeli jak np ten: http://www.notebooki.pl/notebook/pokaz/vaio-vpc-f13l8eh-i5-480m-4gb-164-640-gt425m-w7h-325379/ czy tylko chodzi o matryce zwane VAIO Premium?
Będę wdzięczna za wszelką pomoc w zakresie wskazania modeli o dobrych matrycach, gdyż, w przeciwieństwie do innych parametrów, trochę trudno się w tym rozeznać.
Pozdrawiam
Nie 100 a 95%.
I niestety tylko modele z matrycą premium czyli: VPC-F13Z1, VPC-F12S i VPC-F12Z.