anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jakie Vaio wybrać

profile.country.pl_PL.title
destin6
Poszukiwacz

Jakie Vaio wybrać

Przymierzam się do kupna laptopa i jestem zainteresowany modelem VGN FW 41E polecacie ten sprzęt? czy może wybrać inny model? Chciałbym aby cena nie przekroczyła 4000zł.

P.S. Głownie laptop jest mi potrzebny do przerabiania zdjęć no i wiadomo jakiś "lepszych" gier ;)

136 ODPOW. 136
pkoni-----
Początkujący

zgadzam się z Sadam -em w zupełności: jakość ekranu w EB3Z jest niezwykle dobra, a rozdzielczość FullHD przydatna nie tylko w multimedialnych zastosowaniach ale także w pracy np w Wordzie czy Excelu. Ponadto dostajesz Office 2010 Starter czyli Word i Excel bez ograniczeń czasowych PO POLSKU!

Dodatkową różnicą będą zastosowane procesory: w EB3Z masz i5-430, czyli taktowanie od 2,26 do 2,53GHz (w trybie Turbo). W EB3S i EB3Z masz już i5-460 o taktowaniu 2,53-2,8 GHz, zatem dostajesz także wyższą wydajność i szybkość pracy!

4055-----
Początkujący

pkoni napisał(a):

Dodatkową różnicą będą zastosowane procesory: w EB3Z masz i5-430, czyli taktowanie od 2,26 do 2,53GHz (w trybie Turbo). W EB3S i EB3Z masz już i5-460 o taktowaniu 2,53-2,8 GHz, zatem dostajesz także wyższą wydajność i szybkość pracy!

Ach te symbole...w EB2Z jest i5-430

Pomyłka zrozumiała.

pozdr

pkoni-----
Początkujący

Dokładnie. Czyli podsumuję info o prockach:
EB2Z: i5-430m, 3MB Cache, 2,26-2,53GHz
EB3S i EB3Z: i5-460m, 3MB Cache, 2,53-2,8GHz

lzasada
Nowicjusz

niestety spóźniłem się do zakupu modeli EB2Z I EB3S.. Pytanie czy za rozdzielczość 1920x1080 warto dokładać tysiąc złoty.. Czy coś jeszcze przemawia za EB3Z? Np. jakieś dodatkowe oprogramowanie (Office 2010)?

pkoni-----
Początkujący

To nie chodzi tylko o rozdzielczość: sama jakość obrazu na tym ekranie jest nieporównywalnie lepsza niż na ekranie EB2Z. W końcu to VAIO Display Plus!

Uruchom Excela i porównaj ilość widocznych komórek na jednym i drugi ekranie, zobacz o ile większy jest obszar roboczy na EB3Z, jest on porównywalny z komputerami 16,4-17,3"!

Uruchom Word'a tak, by mieć dwie strony z jakimś przykładowym tekstem obok siebie. Czy możesz przeczytać tekst napisany standardową czcionką przy rozdzielczości HD Ready jak w EB2Z?

Ale napisałem to już raz w poście wyżej:

pkoni napisał(a):

zgadzam się z Sadam -em w zupełności: jakość ekranu w EB3Z jest niezwykle dobra, a rozdzielczość FullHD przydatna nie tylko w multimedialnych zastosowaniach ale także w pracy np w Wordzie czy Excelu. Ponadto dostajesz Office 2010 Starter czyli Word i Excel bez ograniczeń czasowych PO POLSKU!

Dodatkową różnicą będą zastosowane procesory: w EB2Z masz i5-430, czyli taktowanie od 2,26 do 2,53GHz (w trybie Turbo). W EB3S i EB3Z masz już i5-460 o taktowaniu 2,53-2,8 GHz, zatem dostajesz także wyższą wydajność i szybkość pracy!

kki-----
Nowicjusz

Hi!

Rozglądam się za jakimś lapkiem.
Koszt okolice 3tyś.
zastosowanie
przede wszystkim fotografia, przeglądanie www.
chciałbym ekran z dobrą czernią i jak najmniejszymi refleksami. wielkość 15-18"
karta graficzna nie robi różnicy nie mam uprzedzeń może być nawet intel.

to żem se wymyślił co?

a całkiem nieźle na tle konkurencji wyglądał EB3S1E/BQ ale potem znalazłem taki z rozdzielczością 1920x1080 ale go nie widziałem naocznie. to zupełnie inna matryca? a może coś zupełnie innego?

kki-----
Nowicjusz

Dobra... znalazłem sobie niezły test na Netbookczek 😜

profile.country.en_GB.title
vaio-----
Początkujący

Witam na forum po raz pierwszy. Chciałbym się dowiedzieć który model Vaio wybrać.
Budżet niestety nie wielki. Nie wiem jaka jest różnica po między tymi laptopami i czy kilka stówek więcej da mi coś czy wystarczy mi najtańszy model.

Laptop będzie mi służył przede wszystkim do surfowania po internecie. Na drugim miejscu oglądanie filmów, przeglądanie zdjęć, słuchanie muzyki. Wymagań nie mam dużych chociaż chciałbym jak największy dysk twardy. To moje propozycje. Mile widziane uwagi/komentarze dlaczego akurat ten.

1) http://allegro.pl/sony-vaio-i3-370-vpc- ... 28511.html
2) http://allegro.pl/sony-vaio-vpc-ea1s1-1 ... 85173.html
3) http://allegro.pl/sony-vaio-vpc-eb3m1e- ... 52624.html

Jeśli ktoś miałby do zaproponowania inny model w przedziale 2000-2800zł (poproszę link do allegro jaki model)

jsobolew
Początkujący

No to tak:

1) 15,5" ekran, brak karty graficznej zmniejsza cenę (nie zamierzasz grać, więc jest zbędna), natomiast Windows Professional wiąże się z tym, że brak w nim aplikacji multimedialnych (Media Galery, rewelacyjne PMB Studio, VAIO Media Plus)

2) wersja sprzed roku (nieco podstarzałe parametry), 14" więc będzie mniejszy komfort oglądania filmów/zdjęć/internetu niż na większym bracie

3) to samo co pozycja nr 1, tyle że z wydajną grafiką i pakietem aplikacji multimedialnych, które zdecydowanie urozmaicą przeglądanie zdjęć/filmów, słuchanie muzyki, czy nawet tworzenie w 5 minut profesjonalnych filmów

Ja bym obstawał przy opcji nr 3. Prawie 400 zł dla programów i karty graficznej to może być dla ciebie trochę dużo, ale pomijając to, sklep X-Kom jest godny zaufania.

Innych, ciekawych modeli nie mam do polecenia, bo albo będą to używane sztuki, albo sprowadzone ze Stanów przez co bez gwarancji na Polskę.

profile.country.en_GB.title
vaio-----
Początkujący

Dzięki za satysfakcjonującą mnie odpowiedź.
Jestem w stanie maksymalnie wydać 3000tyś jeśli ktoś miałby do zaproponowania coś lepszego od numeru (3) proszę o odpowiedź.