anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jakie Vaio wybrać

profile.country.pl_PL.title
destin6
Poszukiwacz

Jakie Vaio wybrać

Przymierzam się do kupna laptopa i jestem zainteresowany modelem VGN FW 41E polecacie ten sprzęt? czy może wybrać inny model? Chciałbym aby cena nie przekroczyła 4000zł.

P.S. Głownie laptop jest mi potrzebny do przerabiania zdjęć no i wiadomo jakiś "lepszych" gier ;)

136 ODPOW. 136
dink-----
Początkujący

wszystko pięknie, ale wciąż najtańszy Z jest 2 razy droższy od MBP13 :-)

przyznam, że miałem b. podobny dylemat, i rzeczywiście procek, SSD, rozdzielczość, modem 3G były mocną stroną Z, ale za jaką cenę...

w końcu przeszedłem się do Sony Center, obejrzałem Z12 i zdecydowałem, że kupię jednak VAIO S z dedykowaną grafiką i 3G - jako "wybór z rozsądku" :-)

ps. co do MBP to jego główną zaletą jest obudowa unibody (w VAIO drażnią mnie te wszystkie klapki, traye, luźna bateria, dodatkowe, nigdy nie używane przyciski - w MBP jest designerski ład i harmonia). Niestety, perspektywa kupowania od nowa aplikacji zamiast korzystania z już kupionych pod Win7 skutecznie ostudziła mój zapał, a w dodatku okazało się, że kompatybilność Win7 i Apple'a jest mocno dyskusyjna (gdybym chciał zainstalować Win7 na MBP), nie mówiąc już o dodatkowym koszcie systemu operacyjnego.

oldguest
Początkujący

dink napisał(a):

VAIO S z dedykowaną grafiką

A gdzie takie mają?

dink-----
Początkujący

nie będę reklamował :-) ale wystarczy chwilę poszukać na pewnym portalu na "A" albo na "C" :-)

oldguest
Początkujący

Tylko że to nie będzie sprzęt z polskiej dystrybucji...

dink-----
Początkujący

owszem, ale gwarancję dają (2-lata, pisemna), fakturę, system operacyjny do wyboru (ja akurat chciałem angielski, co raczej jest nie do osiągnięcia w polskiej dystrybucji)

oldguest
Początkujący

A klawiatura w standardowy układzie? Np. czy nad klawiszem "2" jest "@"?

dink-----
Początkujący

klawiatura jest oryginalna (bez nalepek) w układzie standardowym US - pod 2 mam @
natomiast uruchomienie w recovery mode zdradza, że system oryginalnie był hiszpański :-)

pkoni-----
Początkujący

dink napisał(a):

owszem, ale gwarancję dają (2-lata, pisemna), fakturę, system operacyjny do wyboru (ja akurat chciałem angielski, co raczej jest nie do osiągnięcia w polskiej dystrybucji)

W Polskiej dystrybucji można wybrać wiele języków, między innymi angielski. A gwarancja raczej nie będzie obsługiwana przez Sony Polska, prawda?

lzasada
Nowicjusz

Witam, przymierzam się do zakupu laptopa od Sony. Zastanawiam się nad dwoma modelami. Czy lepiej wybrać Sony Vaio VPC-EB3S1E czy może jednak VPC-EB2Z1E. Laptop miałby zastosowanie uniwersalne, zarówno do rozrywki (takiej jak gry), multimedialne (filmy) jak i uniwersalne (tworzenie dokumentów itd.). Który bardziej byście polecali? Może ktoś ma któryś z wyżej wymienionych modeli i może napisać coś od siebie na ich temat. Dzięki za odpowiedź.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

VPC-EB3S kontra VPC-EB2Z czy VPC-EB3Z? To dość istotna różnica.
Z tych trzech wybrałbym VPC-EB3Z. Dlaczego? Bo ma najlepszą matrycę :D Full HD i rewelacyjne kąty. Moim zdaniem bardzo fajny i wydajny laptop do różnorakich zastosowań domowych, od prac biurowych, oglądania filmów po granie.