Podziel się wrażeniami!
Chcialbym sie dowiedziec czy mozna cos doradzic lub kupic cos bo naprawde zarabiam pieniadze przez internet a komputer chodzi bardzo glosno i jest goracy 😕
mozna cos doradzic?
Witaj,
Jak długo masz komputer? Być może konieczne jest czyszczenie.
Czy stosujesz podkładki chłodzące pod laptopa? - takie podkładki potrafią znacznie zmniejszyć poziom temperatury oraz wygodniej się na komputerze pisze, bo klawiatura jest pod kątem.
Pozdrawiam,
Juz dluzszy czas wiesz co ci powiem ze mam z tym duzy problem bo naprawde chodzi glosno sam nie dam rady go wyczyscic ale on tak chodzi od kad mam bo duzo gram i robie na tym pieniadze i pasowaloby cos zrobic podstawke pozyczylem od kolegi i nic nie daje
Jeśli sam nie dasz rady, to pozostaje skorzystać z odpłatnego czyszczenia. Ewentualnie może masz znajomego, który się podejmie zadania.
Ja ze swojej strony także polecę tę kwestię. Głośne działanie jest spowodowane zapewne nagromadzeniem się brudu w wiatraczku, a co za tym idzie jego wydajność jest mniejsza i gorzej chłodzi (+oczywiście cała cyrkulacja powietrza w urządzeniu jest pogorszona).
Najlepiej znaleźć kogoś (o ile sprzęt po gwarancji), kto rozkręci sprzęt, wyczyści i nasmaruje pastą termoprzewodzącą na nowo.
Doraźnie proponuje dmuchnąć sprężonym powietrzem
a wie ktos moze dlaczego jak jestem w pokoju na gorze (ruter jest na dole) to mam zasieg mam internet ale po chwili mnie wyrzuca i albo zlapie internet albo nie a zasieg caly czas jest na 3 4 kreski ?