Podziel się wrażeniami!
Witam i proszę o pomoc,
Model mojego laptopa to SVS1312G3EW
Mam problem z ekranem.
Ekran nieustanie ściemnia się.
Zmieniałam ustawienia zasilania i jasności tak aby ekran był jaśniejszy jednak ekran ściemnia się automatycznie po 1 -5 sekundach.
Używajac klawiszy FN+F6 dzieje się dokładnie to samo, ledwo co osiągne pożadaną jasność, ekran natychmiastowo ściemnia się.
Prosze Was serdecznie o mococ, jeśli zdażyło Wam się coś podobnego albo/i wiecie jak sobie z tym poradzić.
Dziękuje z góry
Pozdrowienia
Ania
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Ależ proszę cię bardzo.
Twój laptop posiada czujnik oświetlenia, który mierzy ilość światła w otoczeniu i automatycznie dostosowuje podświetlenie ekranu.
Poniżej zamieszczam fragment instrukcji obsługi...
Automatyczne dopasowywanie jasności ekranu LCD
Uruchom program VAIO Control Center i wybierz opcję Jakość obrazu (Image Quality).
W czasie procesu konfiguracji lub przywracania, funkcja automatycznego dopasowywania poziomu jasności może nie działać, a jasność ekranu LCD może zmieniać się niezależnie od poziomu jasności otoczenia.
Poziom jasności otoczenia jest mierzony za pomocą czujnika światła. Zasłonięcie czujnika światła może spowodować zmniejszenie jasności ekranu LCD.
Ależ proszę cię bardzo.
Twój laptop posiada czujnik oświetlenia, który mierzy ilość światła w otoczeniu i automatycznie dostosowuje podświetlenie ekranu.
Poniżej zamieszczam fragment instrukcji obsługi...
Automatyczne dopasowywanie jasności ekranu LCD
Uruchom program VAIO Control Center i wybierz opcję Jakość obrazu (Image Quality).
W czasie procesu konfiguracji lub przywracania, funkcja automatycznego dopasowywania poziomu jasności może nie działać, a jasność ekranu LCD może zmieniać się niezależnie od poziomu jasności otoczenia.
Poziom jasności otoczenia jest mierzony za pomocą czujnika światła. Zasłonięcie czujnika światła może spowodować zmniejszenie jasności ekranu LCD.
U mnie to rozwiązanie niestety nie działa. Zmieniłem ustawienia, zrestartowałem komputer. Posiadam Sony Vaio Multiflip 15A`