Podziel się wrażeniami!
Od czegoś trza zacząć
Dzięki. Musze nabyć jakieś dobre słoje. Wypucować to co mam i zacząć dbać o sprzęt. Dziś stałem za blisko słonej wody co poczułem na rękach i sprzęcie. Kit który mam jest OK ale nie do wszystkiego się nadaje...zaś stare szkło od Minolty dziś jak podpiąłem to tylko zgrzyty słychać było ale to był byle wek tylko więc beż żalu. Jedyne co go przy mnie trzymało to kompatybilnośc z posiadanymi filtrami 49,52 i 55...przydają się jak kupię jakiegoś pentacona.
Tomku, tam jest ślicznie! Pięknie! I ładnie to pokazujesz
I widzę, że przestałeś się bać szumów choć pojechałeś w drugą stronę - ISO 1600 i przysłona - f/25. Po co? Ostrość się zmniejsza już (dyfrakcja) i babole na matrycy widać
Dałbyś ISO 400 i f/11 i byłoby super! Ale i tak bardzo mi się podobają!
Pojechałem w drugą stronę specjalnie dla tego ultranerwowego, szybkiego ptaszka co latał mi tuż nad głową odciągając mnie od swojej jajczanej familii Nie on był moim celem ale skoro się trafił to już...Nie byłem zadowolony totalnie z efektów na ISO 200 a chciałem żeby widać też było ciut więcej niż jeden plan. Eksperymentuję...
zdjęcia z muszelkami i makaronem są piękne
urzekło mnie zwłaszcza 61
Koń jaki jest każdy widzi...wczoraj na stopa do miasta o mało nie wziąłem ale miałem już drabinkę na pokładzie...
Dziękuję pannie Kolorowej
Znalazłem jeszcze przyklejony makaronik do "rudo-żelazowej" skały ale to tylko próba co się da wycisnąć z tego szkła na 105mm
Tomek seria z muszelkami bardzo fajna, wrecz jak dla mnie mega.
colorful napisał(a):
zdjęcia z muszelkami i makaronem są piękne
urzekło mnie zwłaszcza 61
jaki czysty siwek! jakby był wyprany w reklamowanym proszku do prania
mój siwy leń jest zawsze usyfiony tak, że ręce opadają (z załamania i od czyszczenia )
Jadąc wzdłuż fiordu na stałym lądzie od strony wysp moich ulubionych, bo okrutnie zad...stych trafić można na "końskie zagłębie" tyle ich wśród pokręconych, lichych krzaczorów się pasie. Maść dowolna i gabaryty do wyboru. Oczywiście każdy z nich ma dbającego właściciela. Nawet renifery tutaj miewają...a propos może się wybiorę niedługo na optyczne strzelanie do tych ostatnich
Tomku, śliczny ten siwek - dla niego to bym tę drabinkę jednak opuścił
Ta ostatnia muszelka też wdzięczna.
Ale jedna prośbeńka: w poziomie nawet jak dasz 850px czy nawet 1000 to będzie jeszcze OK, ale jak w pionowym zdjęciu dasz 800 w poziomie to tego nijak się nie da obejrzeć na normalnym monitorze (bez pivota) - więc jakbyś w pionie był łaskaw ograniczać (nawet takiego ślicznego siwka) do 800px, bylibyśmy wdzięczni