Podziel się wrażeniami!
Witam.
Trochę fotek amatora do oceny i komentarzy.
Message was edited by: krzys1977
Jeżeli chodzi o motylka to tylko 113 ze względu na kadr
Choć technicznie mogło być lepiej
Gdzieś mi umknął ten wątek, a tu tyle się działo ostatnio
Widzę, że makrówka w robocie?
Pajączek - przedmówcy już napisali - ostrość nie trafiona i GO za mała. Przy odwzorowaniach rzędu 1:1 i większych, nie ma co się bać małych przysłon - można spokojnie przymykac do f/11 czy f/16. Bardziej już raczej nie z uwagi na zmniejszająca się ostrość (dyfrakcja).
A motylek 113 bardzo ładnie wypadł na tle tych jasnych plam. I pomimo dużej przysłony, ostrość jest tam gdzie trzeba. A większa GO nie jest potrzebna (a wręcz byłaby szkodliwa!).
Tak se myślę... czy by się dało wyciągnąć Cię na "randkę" z tym szkiełkiem? Któregoś dnia... Na dolinie są parasole z folderkami i kwiatki wokół...
Witam.
Oj, jak zawsze dawno mnie tu nie było w mojej galerii.
Totalny brak czasu.
Śle podziękowania z odwiedziny i pozostawienie wpisu dla krisa, fotoamator-ki, Michała, Bertone, Lajama, doslava, pablo_ducha, pauliny, szkiceka, Starosty i Tadeusza.
Wielkie dzięki.
Fotki pstryknięte wcześniej, ale teraz dopiero mam czas je wystawić w mojej galerii.
Zapraszam do obejrzenia i skomentowania.
116 lepiej niż 117 jeśli chodzi o kropelki
W 114 i 115 bardzo podoba mi się te turkusowe tło.
114, 115 ogrzałbym trochę jednak kolorki bo taki niebieskawy zafarb jakiś wyszedł
114 warto było chyba też domknąć
najlepsze z całej serii 116 ładnie uchwycone światełko w kropelkach
114, 115 ... taki niebieskawy zafarb jakiś wyszedł
Tu się zgodzę - faktycznie jakiś taki nienaturalny błękitnopurpurowy zafarbik - Choć tło ładne.114, 115 ogrzałbym trochę jednak kolorki bo taki niebieskawy zafarb jakiś wyszedł
Tadeusz napisał(a):
Choć tło ładne.
Bo to człowieku, to na płatkach ta niebieska poświata mi wadzi. A tło łądnedoslav napisał(a):
No i bądź tu mądry człowieku!
mama kuby, rakastan00, Michał, Tadeusz i doslav dziękuje za odwiedziny i komentarz.
Następne seria zdjęci przedstawia tulipana i pajączka.
Zapraszam do obejrzenia i oceny.