Podziel się wrażeniami!
Od kobiet zacznę...
Sonnar / Superia Xtra
Skan negatywu
02 Hp5+ oraz 11 FP4+ - bardzo mi się podobają. Dobrze zgrane światło, kadr i mimika/pozowanie modelek
M*
Sonnar / NP20 / Rodinal
ale ona ma majtki, to jak znalazłeś je w twojej torbie?
jedynie co mi przeszkadza to pręty w tle, ale to zwojowe to raczej fotoszopa i sztempelków to tam nie ma
bo bielizne one gubia po sesji brawo wielkie
Bardzo powoli, nieśmiało próbuję w kolorze. Diapozytywy mają to do siebie, że są wyjątkowo czułe na źle podane parametry ekspozycji. Jako leszcz barowy wybrałbym z pewnością negatywy kolorowe, lecz trafił mi się w ręce slajd, więc koniecznym stało się naświetlenie go...
A*
Sonnar / Velvia / Cross
Deviant napisał(a):
Bardzo powoli, nieśmiało próbuję w kolorze. Diapozytywy mają to do siebie, że są wyjątkowo czułe na źle podane parametry ekspozycji. Jako leszcz barowy wybrałbym z pewnością negatywy kolorowe, lecz trafił mi się w ręce slajd, więc koniecznym stało się naświetlenie go...
piotruso napisał(a):
Jeżeli chodzi o to zdjęcie to jeżeli to jest cross to jakiś dziwny. Do portretu nie wybrałbym velvii, bardzo mocno nasycony slajd i podbija czerwienie. Musiałeś w obróbce popastwić się nad kolorami (albo ten dziwny cross spowodował spadek nasycenia nie zmieniając kolorów).
ładne te kolorki, jak najbardziej mi się podobją - powinienieś częściej tworzyć w kolorze
Z kolorem nie ma lekko - ten sam film, tak samo wywołany. Jedynie odwrócony z negatywu do pozytywu i jak widać zupełnie inna tonacja...
A*
Sonnar / Velvia / Cross
czekaj, czekaj, bo nie łapię. scrossowałeś slajd i i narzekasz, że kolory są nieprzewidywalne i zafarbowane?
zdawało mi się, że nieprzewidywalna kolorstyka, przekontrastowane cienie to przyczyna, dla której lud się w to bawi, nie wada.