Podziel się wrażeniami!
Witam
TV SONY KDL-43W809C nie widzi dysku SSD podłączonego przez USB. Czy te telewizory widza dyski ssd?
Jaką pojemność ma ten dysk i jaki to model?
Nie powinno być problemów z czytaniem dysku SSD, aczkolwiek mogę się mylić.
Podłączasz go do odpowiedniego wejścia USB? Powinno być zaznaczone HDD USB z tyłu telewizora.
dysk SSD 128GB PLEXTOR PX-128M5S (P02343112248),system plików exFAT, podłaczony do USB REC, w innych portach USB tez nie widoczny.
może to exFat go boli zmień na inny rodzaj
U mnie exFAT 4 wykrywał (WD Passport, HDD, 1TB). Ale do otwarzania, bo jak sprawdzałem nagrywania jeszcze nie było.
Formatowałem dysk na exFAT i na NTFS i na FAT32 i w dalszym ciągu nie widoczny w porcie USB HDD REC. Widoczny jest w pozostałych portach USB ale tylko do odtwarzania.
Witam,
Ja swój dysk WD 500GB podłączałem wiele razy i dopiero za którymś razem go wykryło.
Pozdrawiam
No, to przecież normalne. Tak się przecież zawsze podłącza dyski do komputerów, telewizorów, smartfonów... Może na nowszym sofcie Ci zadziała, ale wątpię
Nie wiem czy to android tv ale exFat bym odradzal. Z 2lata temu android uszkadzal karty pamięci w tym formacie. Może coś zmienili w Google na lepsze. U mnie NTFS i FAT32 bezbłędnie czyta na każdym wejściu USB. Nawet pendriva w NTFS spoko widzi. Co radzę choć nie musiałem tego robić to restart tv a przed tym włożyć dysk do USB które wybierzesz. Pozbaw na dłużej układy napięcia przy restarcie.
po aktualizacji z dnia 12-04-2016 tv nadal nie widzi dysku SSD w porcie USB HDD REC, wszyscy pisza o dyskach hdd, a mi chodzi o dysk SSD.