anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KD-49X8309C - rozciąganie filmów z USB, Kodi tnie

Ziomal1987
Poszukiwacz

KD-49X8309C - rozciąganie filmów z USB, Kodi tnie

Witam, jeżeli był już taki temat proszę wybaczyć ale nie udało mi się go znaleźć.

Wczoraj zauważyłem pewien problem - mianowicie przy odtwarzaniu filmów z USB ( film mkv 1080p) telewizor automatycznie ustawia obraz na "rozciągnięty" prawdopodobnie niwelujące czarne paski "nad i pod" wyświetlanym filmem - powoduje to jednak nienaturalny wygląd i rozciągnięcie wyświetlanego obrazu. Niestety w trakcie odtwarzania opcja zmiany proporcji ekranu nie działa. Ktoś ma jakiś pomysł? Rozwiązanie które by pomogło?

Druga sprawa - oczywiście próbowałem odtworzyć wymieniony film w KODI ... tam proporcje ekranu są w porządku jednak film tnie, przeskakuje, obraz rozmija się z dźwiękiem ... zauważyłem ten problem w filmach w rozdzielczości 720p,1080p o 4K już nie mówiąc.

Jakieś porady? Rozwiązania?

Byłbym bardzo wdzięczny!

2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
anbobul
Poszukiwacz

qemp00
Poszukiwacz

Ten wątek nic nie rozwiązuje. Pliki mkv najczesciej są z dzwiękiem DTS, których inne playery nie przenoszą prawidłowo przez SPDIF passthrough, wiec pozostaje wbudowany player od Sony, któy zreszta najlepiej sobie radzi z odpowiednim zdekodowaniem materiału FullHD. Autoformatowania nie można wyłaczyć z poziomu tej aplikacji. Aktualizacja, która nadejdzie nie koniecznie przywóci tą funkcję, wiec czy ktoś ma jakiś pomysł?