Podziel się wrażeniami!
Skupmy sie na rzeczach pozytywnych - mawiaja niektorzy. Dlatego probujac sie otrzasnac z negatywnych wrazen postanowilem podzielic sie tym co dobre w nowej linii telewizorow 4K napedzanych androidem.
Moj model to KD-55X8509C
1) OBRAZ! Jest po prostu WOW! A mialem poprzednio W9 wiec z byle czego sie nie przesiadlem. Triluminos, X-Reality PRO i 1000Hz motion rate robi po prostu niesamowite wrazenie. I nie dam sobie powiedziec ze jakoscia obrazu ktos moze w ogole z Sony konkurowac. A skwaszona mina kolegi ktorzy posiada zakrzywiony flagowy produkt innej firmy na S tylko utwierdza mnie w przekonaniu.
2) Ogolne wrazenie interfejsu. Sprawdzam pogode, w tle zamglony leci film ktory przed chwila ogladalem, chce zonie pokazac zdjecia ktore dzis zrobilem i przykladam Z3 do pilota NFC.. Obok TV lezy Dualshock - moge sobie czasami zagrac.. Wszystko kolorowe, animowane. Przyszlosc Panie i Panowie.
3) Design. TV mam na scianie. Odstaje 23mm. Ekran jest niewiele grubszy od komorki. Estetyka, jakosc i precyzja wykonania od razu daje znac ze mamy doczynienia z produktem spelnionym.
4) Funkcjonalnosc. Z Androidem mozna wiele. Ja mam domowe centrum zarzadzania swiatem ;). Mam podlaczone wszystkie swoje filmy, zdjecia, muzyke. Moge sobie wlaczyc obraz z kamer w firmie i obejrzec co sie dzieje. Wiem jaka bedzie pogoda na jutro. Wiem o czym jest film ktory dostalem od kolegi i kto w nim gra oraz jakie zebral recenzje bo opis sciagnie mi sie z internetu. Za chwile bede mial tez poczte. Androida mozna nie lubic ale nie mozna mu zabrac jego mocy.
tu sie zgodze mam stary tel bez funkcji 4k ale z echnologia triluminos jest super i jakos obrazu tez jest boska gdzie nie ma problemu z przegladaniem dysków czasem tez je gubi ale wszystko sie odpala i działa jak w zwyklym komputerze - jak błyskawica !! tylko zcasem brakuje soniakom kodeków ale działa bezbłednie! W nowym tn X8509C 4K obraz super ale przegladarka to jakas porazka - wszystko w jednym worze ładuje sie naprawe ze 30 minut moze krócej ale i tak za długo (min 10 -15minut) a po załadowaniu czlowiek nie wie co wyświetla a czego nie jakoas poraza całkowita jak na tej klasy tv.
dodatkowo moge powiedziec zee telwizor ciagle ma problem z gubieniem sieci WIFI - mam swietny router z kórym nie mam problemow z zasiegiem w tym samym miescu mam dekoder nc+ na którym internet hula a telewizor ciagle raci zasieg i nie widzi sieci i routera albo ma problem z uwierzytelniamiem. Masakra!!!! jak telewizor przestawie kilka cm. do tylu tomoge zapomniec o wifi jakas porazka!!!!! dodatkowo przy wyszukiwaniu sieci albo przy korzystaniu z pilota zdalengo z mikrfonem (który jest bardzo fajny) tv potrafi sie kilka razy czasem zrestarowac wylaczyc powiesic zgubbic siec ..matko ! takie działanie unkcji smart nie powinno wystepowac i przegladarka również jest najdsłabszym ogniwem tego telewizora . Poniewaz drugi tv ma wszystko dopacowane to licze ze sony wreszcie i ten poprawi zeby cieszyc sie w pełni funkcjami smart!