anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

4K Android TV - PLUSY

Metatronus
Użytkownik

4K Android TV - PLUSY

Skupmy sie na rzeczach pozytywnych - mawiaja niektorzy. Dlatego probujac sie otrzasnac z negatywnych wrazen postanowilem podzielic sie tym co dobre w nowej linii telewizorow 4K napedzanych androidem.

Moj model to KD-55X8509C

1) OBRAZ! Jest po prostu WOW! A mialem poprzednio W9 wiec z byle czego sie nie przesiadlem. Triluminos, X-Reality PRO i 1000Hz motion rate robi po prostu niesamowite wrazenie. I nie dam sobie powiedziec ze jakoscia obrazu ktos moze w ogole z Sony konkurowac. A skwaszona mina kolegi ktorzy posiada zakrzywiony flagowy produkt innej firmy na S tylko utwierdza mnie w przekonaniu.

2) Ogolne wrazenie interfejsu. Sprawdzam pogode, w tle zamglony leci film ktory przed chwila ogladalem, chce zonie pokazac zdjecia ktore dzis zrobilem i przykladam Z3 do pilota NFC.. Obok TV lezy Dualshock - moge sobie czasami zagrac.. Wszystko kolorowe, animowane. Przyszlosc Panie i Panowie.

3) Design. TV mam na scianie. Odstaje 23mm. Ekran jest niewiele grubszy od komorki. Estetyka, jakosc i precyzja wykonania od razu daje znac ze mamy doczynienia z produktem spelnionym. 

4) Funkcjonalnosc. Z Androidem mozna wiele. Ja mam domowe centrum zarzadzania swiatem ;). Mam podlaczone wszystkie swoje filmy, zdjecia, muzyke. Moge sobie wlaczyc obraz z kamer w firmie i obejrzec co sie dzieje. Wiem jaka bedzie pogoda na jutro. Wiem o czym jest film ktory dostalem od kolegi i kto w nim gra oraz jakie zebral recenzje bo opis sciagnie mi sie z internetu. Za chwile bede mial tez poczte. Androida mozna nie lubic ale nie mozna mu zabrac jego mocy.

10 ODPOW. 10
Sniper10000
Użytkownik

A mój model to KD-55X8507C, czyli srebrna ramka zamiast czarnej i Motionflow XR 900 Hz zamiast Motionflow XR 1000 Hz w modelu x końcówką KD-55X8509C.

Ad. 1) OBRAZ!

Ja wcześniej miałem to:

P1130564.jpg

I faktycznie, jak się dobrze przyjrzeć, to widać drobne różnice, więc jestem zadowolony. Ale z tymi Samsungami bym nie przesadzał. Oglądałem wiele w sklepie i nie widziałem specjalnej przewagi jednego nad drugim. Raczej ten Android mnie skusił, bo obraz w podobnych cenowo modelach jest zbliżony.

Ad. 2) Ogolne wrazenie interfejsu.

Przyznaję, jest ładny, spójny i dobrze przemyślany. Odrobina poprawy płynności by się przydała i będzie cacy. W moim poprzednim TV z funkcji smart miałem regulację głośności i zmianę kanałów. 😉 Też był drobny lag, więc działa podobnie. Jestem zadowolony.

Ad. 3) Design.

Fakt, pierwszy raz Sony bardziej mi się podoba niż większość modeli Samsunga. Ładna ramka, porządne materiały, idealne spasowanie i nic nie trzeszczy. Mój poprzedni TV kiepsko wyglądał zawieszony na ścianie. Sony o wiele ładniej, więc jestem zadowolony.

Ad. 4) Funkcjonalnosc. Z Androidem mozna wiele. [...] Wiem jaka bedzie pogoda na jutro.

Póki co lista aplikacji jest mizerna, ale mój poprzedni TV nie miał żadnej, więc jestem zadowolony... No właśnie, jaka będzie pogoda jutro?

profile.country.PL.title
Kubac78
Użytkownik

Tak zupełnie uczciwie efekt WOW miałem tylko przy Oledzie, jak w sklepach pojawi się Oled 4K to wow będzie pewnie jeszcze większe. :slight_smile:

Sniper10000
Użytkownik

Dorzucę małego plusika: wyszukiwanie głosowe przy użyciu pilota. Byłoby super, gdyby nie potworne lagi po kliknięciu przycisku mikrofonu i gdyby wyszukiwało też treści w przeglądarce internetowej.

Metatronus
Użytkownik

Bardzo dobrze dziala tez wbudowana przegladarka zdjec (choc brakuje kilku opcji) - sama inteligentnie obraca zdjecia! Do tego dziala niespotykanie szybko nawet przy duzych zdjeciach.

Sniper10000
Użytkownik

A moim zdaniem przeglądarka to niewypał. Po pierwsze trzeba dużo szczęścia, żeby telewizor rozpoznał wpięty nośnik. Mi zwykle udaje się to po kilku próbach wypinania i wpinania urządzenia USB do różnych portów. Jak już zobaczy, to trzeba dość długo poczekać zanim odczyta jego zawartość i wyświetli wszystkie katalogi. Problem jest, gdy dysk lub karta pamięci zawierają wiele katalogów, bo przeglądarka nie wyświetla pełnego drzewa, tylko ciurkiem listę katalogów. Ciężko cokolwiek znaleźć w tym chaosie. Tworzenie miniatur to jakiś koszmar. Katalog zawierający 1000 zdjęć z lustrzanki 16 Mpix umieszczonych na bardzo szybkim dysku USB 3.0 mieliło jakieś pół godziny. Można w tym czasie próbować przeglądać fotki, ale wyświetlenie każdej z nich trwa ok. 3 sekund. Przy tej wydajności to bezużyteczny bubel. Na starym komputerze sprzed 5 lat te same zdjęcia wyświetlają się w ułamku sekundy.

Metatronus
Użytkownik

Na USB nie probowalem. Odtwarzam zdjecia po DLNA z dysku sieciowego (WDMyCloud) i dziala super

TomekSony1
Użytkownik

Moduł CI+ UPC działa sprawnie na sony serii x830.
Sniper10000
Użytkownik

Ale sama obsługa CI+ to 1/4 sukcesu. Prawdopodobnie nie działa ci nagrywanie na dysku USB, jak również możliwość nagrywania jednego kanału kodowanego i oglądanie drugiego niekodowanego (bo funkcja dual tuner nie działa), nie masz funkcji PIP (również dual tuner się kłania).

A jak z wydajnością takiego modułu? Szybko zmienia kanały, płynnie działa przewodnik?

TomekSony1
Użytkownik

Potwierdzam to 1/4 sukcesu. Na resztę trzeba czaekać, ale niestety technicy z sony nie wiedza ile czasu.

Nie działa nagrywanie itd.

Kanały przełączają sie względnie szybko (jak na mój gust) ale czasem są zacinki jak powciskam cos w pilocie za dużo. Podo=bnie jak przewodnik po programach. Niby dziła jak się jest emerytem... ale jak szybko chcesz cos przeskoczyć to zwiecha i czarny ekran. No niestety. 

Jedyna rada to zwrot i https://community.sony.pl/t5/telewizory/jesli-nie-sony-android-to-co/td-p/2003938