Podziel się wrażeniami!
Witam,
Dojrzałem, aby zabrać się za rozwiązanie problemu z zasięgiem WiFi w Xperia SP.
Problem objawia się tym, że smartfon "zrywa" połączenie z siecią WiFi, występuje "migotanie" pomiędzy Wi-Fi, a 3G. Eliminuję jako źródło router - problem jest generalnie z pracą w sieci WiFi (sprawdzone różne lokalizacje, routery, szyfrowania, itd.)
Dotychczas jakoś mi to nie przeszkadzało, wyłączałem WiFi i tyle, jednak z chwilą zakupu TV BRAVIA, pojawiło się istotne dla mnie ogranicznie - nie mogę korzystać z funkcji "lustrzanego odbicia", a to działa właśnie "po WiFi". TV i Xperia SP wykrywają się bez problemów, następuje połączenie, obraz jest powielony, po czym po kilku sekundach następuje rozłączenie i komunikat na TV "Nieudane połączenie z urządzeniem".
Nigdy nie udało się utrzymać połączenia na dłużej niż 10 sek.
Dodam, że TV jest sprawny, bo mam też Xperia L i nie ma najmniejszych problemów z tą funkcją i współpracą z TV, trzyma połączenie do czasu, aż zostanie przerwane ręcznie.
Xperia SP działa w sieci Orange, Android 4.3 (12.1.A.1.205). Oprogramowanie mam chyba aktualne, bynajmniej tak mówi smartfon, jak również, gdy sprawdzam po połączeniu Xperia z aplikacją Sony na komputera.
Znalazłem w sieci zbieżne opisy problemów (linki poniżej), jednak nic z tego dla mnie nie wynika.
Liczę na wsparcie tutaj
Pozdrawiam
J.
http://forum.android.com.pl/f869/bardzo-sa-aby-zasiae-g-wi-fi-w-xperii-sp-330845/
Witam,
Proszę sprawdź czy masz w "Ustawieniach->Wi-Fi->Zawansowane->Unikaj słabych połączeń". Jeśli jest włączona to wyłącz ją.
To może być przyczyną. Druga sprawa to z kopią lustrzaną bywa różnie nie wszystkie modele Xperia są kompatybilne mimo, że mają Miracast.
Pozdrawiam
Ja u siebie próbowałem wszystkiego - formaty, ustawienia itp., okazało się, że w routerze był przestawiony kanał (z ang. channel) na 3, zamiast domyślnego 6 lub 8 i przez to mi zrywało Wi-Fi. Spróbuj przestawić to u siebie