Podziel się wrażeniami!
Hi,
Chcialem polaczyc swoj TV (60NX720) z Sony Entertainment Network tak samo jak PS3. Na koncie SEN mozna dodac TV poprzez dodanie go za pomoca kodu otrzymanego z menu SEN w TV. Niestety, nie ma menu SEN w moim TV! Czy ktos z Was wie dlaczego? Czy moj TV znoow jest za stary bo to model z 2011?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Jedną z przyczyn dla której nie ma SEN w tych modelach, jest większe obciążenie telewizora przez samą aplikację. Jest ona bardziej wymagająca niż BIV. Ja posiadam model o rok nowszy HX850, w którym również nie ma SEN. Zamiast tego mam szybkie BIV. Do tego w "Aplikacjach" (menu główne) znajduje się "OperaTV Store". Osobiście więcej mi nie potrzeba, chociaż SEN jest fajnym pomysłem.
Witam.
W Twoim TV jest BRAVIA Internet Video, które niestety nie było "aktualizowane" tak aby stało się SEN. Posiadasz SEN w PS3 tak więc korzystaj w nim z tego, zaś telewizora używaj jako wyświetlacza.
Dzieki za info Mylagos. Robie wlasnie tak jak radzisz. Jednakze to jest sposob zaradzenia sobie z problemem a nie jego rozwiazanie.
Ale wyglada na to, ze zeby korzystac ze wszystkich funkcji jakie daje SONY musial bym do pol roku zmieniac TV, konsole i niewiem jeszcze co zeby miec biezace oprogramowanie we wszystkich urzadzeniach. To niejest fajne...
Jedną z przyczyn dla której nie ma SEN w tych modelach, jest większe obciążenie telewizora przez samą aplikację. Jest ona bardziej wymagająca niż BIV. Ja posiadam model o rok nowszy HX850, w którym również nie ma SEN. Zamiast tego mam szybkie BIV. Do tego w "Aplikacjach" (menu główne) znajduje się "OperaTV Store". Osobiście więcej mi nie potrzeba, chociaż SEN jest fajnym pomysłem.
W koncu Sony Entertainment Network sparowalo sie z NX720. Opcja pojawila sie po automatycznej aktualizacji oprogramowania TV. Ale co z tego jak mam tam tylko PlayMemoriesOnline..Kolejne po picassie, facebooku, instagramie, flickerze, PS3 miejsce do przechowywania i wyswietlania zdjec....