Podziel się wrażeniami!
Witam, zakupiłem właśnie telewizor z wbudowanym tunerem satelitarnym. Niestety nie potrafię znaleźć informacji w jaki sposób można skanować lub konfigurować poszczególne transpondery z satelity Hot Bird. Posiadam moduł CI+ Cyfrowego Polsatu, ale żaden z programów HD znajdujących się na transponderze 78 o częstotliwości 12.264,00 nie działa. Wszystkie inne programy HD z innych transponderów działają bez problemów.
Nie mam pojęcia co może być tego przyczyną i dlatego chciałbym przeskanować ten transponder lub może wprowadzić zmiany w jego konfiguracji.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witam,
W przypadku kanałów cyfrowych z tego co wiem to jest taka możliwość - "Ręczne dostrajanie kanałów cyfrowych". W przypadku kanałów satelitarnych winno się to nazywać podobnie. Może się okazać, że nie bo w iManual nic nie jest na ten temat napisane.
Pozdrawiam
Witam,
W przypadku kanałów cyfrowych z tego co wiem to jest taka możliwość - "Ręczne dostrajanie kanałów cyfrowych". W przypadku kanałów satelitarnych winno się to nazywać podobnie. Może się okazać, że nie bo w iManual nic nie jest na ten temat napisane.
Pozdrawiam
Dziękuję za odpowiedź. Niestety ja także nigdzie nie znalazłem informacji o ręcznym ustawianiu - skanowaniu kanałów satelitarnych.