Podziel się wrażeniami!
Witam. Po ostatniej aktualizacji nie odświeża mi zawartości Ipli (You Tube działa) oraz brak jest polskich znaków. Czy też tak macie?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
A ja chętnie dołożęteż pare groszy w tej materii. U użytkowników w tym temacie nie ma polskich znaków, ja natomiast posiadając model KDL-46NX720 po aktualizacji sotu nie mam w ogóle polskich serwisów w Internetowe Wideo Bravia. Teraz pomimo, iż język mam wybrany Polski i kraj Polska to dostępne serwisy sa takie jakbym był w Niemczech (z wyjątkiem YouTube który jest ok).Po rozmowach z supportem i sprawdzeniu wszystkich procedur (reset TV do ustawień fabrycznych, reset routera do sutawień fabrycznych, aktualizacja treści internetowej, ponowna inicjalizacja, sprawdzenie IP czy aby serwery dostawcy netu są w Polsce itp.) zostałem skierowany do serwisu. No i cóż wszystko byłoby fajnie gdybym miał jeszcze gwarancję (skończyła się około miesiąca przed aktualizacją softu) bo wtedy mógłbym oddać TV w miarę bezstresowo i już a takto jakie było moje zdziwienie gdy usłyszałem od serwisanta, że to pewnie płyta główna, moduł flash a może moduł wifi i pewnie trzeba będzie wymienić ( na mój koszt oczywiście). Na nic się zdały moje tłumaczenia, że sytuacja zaisntniałą zaraz po aktualizacji softu - na pewno coś się uszkodziło i już. Tym smamym oddając TV do serwisu musiałbym po stwierdzeniu rzekomej wady sprzętu (pomimo, iz wszystko działa prawidłowo oprócz tylko tych polskich serwisów) albo wyrazić zgodę na naprawę i zapłacić pewnie niezłą sumę (płyta główa) albo nie wyrazić zgody i zapłacić koszty transportu ponad 100PLN i pewnie diagnostyki. Nie ukrywam tym samym, że zawiodłem się nieco na marce która ma fajny sprzęt i o dobrej jakości wykonania ale chyba programistów słabych. Dość powiedzieć, że posiadam również telefon Sony Xperia P który był świetnym telefonem do momentu aktualizacji softu. Więc chyba coś jednak jest na rzeczy i jak tak dalej pójdzie to pobieranie aktualizacji trzeba będzie zablokować żeby móc korzystać ze sprzętu Sony bez problemu.
rowniez od ok 2-3 tyg nie moge wyswietlac zadnych programow internetowych
pisalem maila do SONY i jak narazie bez odpowiedzi
dzwonilem....mieli oddzwonic do dwoch dni-nie oddzwonili
tak ze niestety w moich oczach firma ( ktorej sprzet kupilem parokrotnie ) ma nas klientow gleboko w d....
mam tylko nadzieje ze jaims cudem bedzie w koncu wszystko dzialalo jak dawniej
ps-wszystkie restarty,przywracania fabryczne ect zrobilem i nic
kdl 40EX701
Dzień dobry,
aby rozwiązać problem z aplikacjami internetowymi, należy:
1. odświeżyć zawartość internetową TV
2. przywrócić ustawienia fabryczne w TV
3. przywrócić ustawienia fabryczne w routerze
Jeżeli to nie pomoże, zachęcam do skontaktowania się z Sony Support (customersupport.pl@eu.sony.com), w treści maila podając model i numer seryjny telewizora.
Pozdrawiam serdecznie,
Karolina_L.
ale co maja ustawienia na routerze do czcionek na telewizorze ?
Widocznie coś ma Odpowiedzi nadają się do kabaretu.
Mały szum wystarczy w mediach zrobić, jakiś artykuł i po napewno się naprawi.
no raczej nie ma co miec, ustawienia konfiguracyjne tv ok jeszcze cos moga miec ale ustawienia routera to juz głupie myslenie, moze zgonic od razu na operatora sieci ze uzywa złego oprogramowania na swoich routerach.
Jak dla mnie spychologia, szkoda troche że firma nie szanuje swojego wizerunku i w takich sytuacjach ludzie zaczna patrzec w kierunku innych prodecentów tv.
Witam wszystkich i zgadzam sie że żadne restarty czy ustawienia fabryczne nic nie dają. Sony coś skopało w ostatniej aktualizacji bo także przeglądarka nie działa jak powinna. Strona główna sony nie wczytuje się a jeśli już to po kilku samoczynnych odświeżeniach, po drugie po każdym uruchomieniu trzeba wpisywać od nowa region kraju. A po wybraniu z google jakiejkolwiek strony [ to nie zawsze ale często] telewizor się restartuje przed wczytaniem całej strony. Coraz bardziej zaczynam żałować że kupiłem soniaka i nie wybrałem innego modelu który jest bardziej wspierany przez producenta. Sony teraz skupia się już tylko na nowych modelach telewizorów 4k a klientów którzy już kupili starsze modele i wydali kilka tysięcy złotych mają....[wiecie gdzie].
Po dzisiejszej (14-04-2014) aktualizacji firmware (PKG4.410EUA) na Ipli pokazały się polskie litery Czy jest to potwierdzeniem, że to jednak programiści Sony skopali poprzednie aktualizacje?
W TVNPlayerze bez zmian 😞
Sony skupia się chyba na sobie... Kupiłem ostatnio W955B (model 2014 nowość) i lipa z Ipla a o jakości TVNPlayer to szkoda gadać... dlaczego nie ma opcji wyboru jakości jak w samsungach... Dlaczego nie podpiszą umowy na "pełną" iplę aby były płatne pakiety tak jak to ma LG i Samsung... Się deczko zawiodłem...Niby najlepszy sprzęt ale reszta to zacofana na maxa...