anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z plikami MKV z Pendrive w Sony W805A

Albertus123
Poszukiwacz

Problem z plikami MKV z Pendrive w Sony W805A

Witam. Tydzień temu kupiłem tv w805a i prosze mi powiedziec czy tylko ja mam taki problem a mianowicie przy odtwarzaniu plików z Pendrive na USB w tv co klikanascie sekund robi przyciecie filmu(takie delikatne) ale jest to troche denerwujace bo tv nie jest najtanszy na rynku. Sprawdzałem na paru plikach i jest tak samo. Prosze o podpowiedz co moze byc przyczyna i czy u kogos jest taki sam problem, Dodam ze na normalnym odtwarzaczu tego problemu nie ma tylko przez USB w TV.

11 ODPOW. 11
profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

jakiego masz pendrive-a? Jeśli jest to tani pendrive to niestety ale transfer może być zbyt niski.

Albertus123
Poszukiwacz

Dziekuje sprawdze bo faktycznie tutaj moze byc problem:-) tylko dlaczego na innym otwarzaczu przez USB dziala ok??

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

Możliwe, że inny odtwarzacz ma szybszy procesor/lepsze kodeki. Proponuję użyć szybkiego pendrive-a jeśli nic się nie zmieni wtedy wina leży po stronie tv, a raczej kodeków, które nie dają sobie rady z plikiem.

Albertus123
Poszukiwacz

Jeżeli wina bedzie lezała po stronie tv czy moge zwrocic lub wymienic na inny model?

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

Nie zrozum mnie źle, ale to nie jest wina tv, w instrukcji jest zapis, że telewizor odtwarza pliki mkv ale mkv to format zbiorczy, są różne kodeki i bardzo możliwe, że jeśli pomimo zastosowania szybkiego pendriva pliki dalej będą się zawieszać jest to wina kodeków, a na to wpływu Sony nie ma.

Albertus123
Poszukiwacz

Ok. Sprawdze wieczorem podpinajac dysk zewnetrzny, dzieki za info w mojej sprawie.

Albertus123
Poszukiwacz

No i niestety problem lezy po stronie sony:-( zostaje czekac na aktualizacje kodekow lub zakup zewnetrznego otwarzacza, szkoda bo poza tym tv jest ok

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

Nie będę bronić Sony, ale jest takie powiedzenie "wszedzie dobrze gdzie nas niema", nie tylko w tv Sony są problemy z mkv, przeczytaj sobie opis tego standardu http://pl.wikipedia.org/wiki/Matroska może wtedy zrozumiesz czemu ciężko jest w urządzeniach, dla których możliwość odtwarzania mkv jest co by nie było produktem ubocznym, wprowadzić wszystkie możliwe kodeki. Problemy z mkv zdarzają się nawet na komputerach, miałem takie sytuacje, że instalowałem starsze kodeki żeby móc obejrzeć film.

Wracając do meritum, problem nie leży po stronie Sony tylko po stronie Matroski i mnogości kodeków jakie wykorzystuje, według mnie jest pod wieloma względami niedopracowany.

profile.country.PL.title
batumi
Użytkownik

To nie wina matroski, a ludzi, którzy kompresują materiał. Jak wykorzystują jakieś egzotyki to później taki skutki.

Ilekroć widzę arogancję i niekompetencję Sony, aż przyjemnie jest wbić szpilę.