Podziel się wrażeniami!
Mail do SONY:
Witam serdecznie w związku z tym,że odżyła dyskusja na forum SONY na temat braku możliwości odtwarzania plików w formacie mkv oraz systemu plików NTFS chciałbym jeszcze raz zadać pytanie w imieniu wielu użytkowników modeli z roku 2012 między innymi w TOP modelu roku HX850 co stoi na przeszkodzie aby dodać te formaty do obsługi tego modelu w aktualizacji ? Jak to możliwe,że odtwarzacze BD SONY oczywiście miały już taką możliwość od 2010 roku a telewizory zyskały ją dopiero w 2013 roku a wytłumaczenie ,które My jako użytkownicy forum dostaliśmy za pośrednictwem pani Agnieszki_J (Community Manager) odpowiedź z firmy SONY ,że "Na przeszkodzie umożliwienia odtwarzania plików mkv stoją możliwości podzespołów zastosowanych w starszych modelach, których w nowych modelach już nie ma, ponieważ zostały zastąpione innymi, o wyższych parametrach". Jak to możliwe ,że obecnie telewizory HD Ready mają już taką możliwość !!! Czy KDL-32W600A ma lepsze parametry od HX850 ? Dlatego proszę o konkretną odpowiedź i nie w stylu ,że w modelach 2013 zmieniły się podzespoły i dały możliwość obsługi tych plików mkv i NTFS.
Witam wszystkich.
Przeczytałem dzisiaj cały ten temat i powiem szczerze że włosy jeżą się na głowie gdy czytam że Sony nie może wprowadzić aktualizacji bo inni klienci sobie tego nie życzą. Jak ja czegoś nie chcę to tego nie biorę. Wystarczy wyłączyc w telewizorze automatyczne aktualizacje i ma się wszystko według specyfikacji zakupu i nie mówić że ja nie chcem ale muszę.
Pozdrawiam.
Zachęcam Szanownych Państwa do zapoznania się z tym tematem http://community.sony.pl/t5/telewizory/problem-z-nowym-tv-sony-kdl-55w829b/td-p/1846956 to jest jakaś kpina - wydaje mi się że również może okazać się on bardzo interesujący zachęcam również do komentowania. Pragnę przypomnieć że takie kwiatki zaczeły się już 4 dnia użytkowania NOWEGO tv a nie po pół roku czy później....
Pozdrawiam serdecznie
a ja zapraszam do przeczytania mojej historii:
To jest tak samo jak kiedyś tłumaczył pan z rządu że sól drogowa nie jest do użytku spożywczego ale przecież nie jest szkodliwa więc dlaczego jej nie sprzedawać w sklepach.No o co chodzi otrół się ktoś?
PODSUMOWANIE!
Najwyższy czas zrezygnować z marki SONY.