Podziel się wrażeniami!
Nie wiem czy mogę umieszczać tu zdjęcia z innych stron, ale jak nie, to wstawię link. A pytanie jak w temacie.
Lajam napisał(a):
Tyle że rzadko za pomocą obiektywu uzyskasz 6 ramienne gwiazdki
W większości wychodzi ich troszkę więcej (tych ramion) i czasem trzeba przymknąć więcej niż tylko do F11.
W tym zdjęciu raczej na pewno użyto filtra gwiazdkowego.
http://img114.imageshack.us/my.php?image=zamekwy0.jpg
zdjecie te robilem jakies 2lata temu, bez filtru gwiazdkowego, kwestia ustawienia przeslony i czasu naswietlania. obiektyw slaby bodajrze cosina, jedynie moge powiedziec ze do tego typu zdjec najlepsza przeslona od f10 do f16, oczywiscie statyw, wezyk(albo autowyzwalanie) pozdrawiam
Moje jest o wiele gorszej jakości, ale również robione bez filtru, regulując samą przysłoną. Miałem gdzieś zdjęcie panoramy warszawy robione z hotelu Westin, jak znajdę to wrzucę. Też skubane, ładnie wyszły (zdjęcie nie moje) i też robione bez filtru... A z filtrem, na pewno jest o wiele ładniej i przede wszystkim prościej..
Ja robiłem zdjątka nocą na początku mojej zabawy w foto. Powinienem jeszcze pokombinować z WB a te gwiazdki same powstały z kita sony 18-70. Dane w Exifie.
Pozdrowionka
Cylin, to w Wielkiej Brytanii gdzieś? Przyjemny obrazek
Znajomy napisał(a):
Moje jest o wiele gorszej jakości, ale również robione bez filtru, regulując samą przysłoną. Miałem gdzieś zdjęcie panoramy warszawy robione z hotelu Westin, jak znajdę to wrzucę. Też skubane, ładnie wyszły (zdjęcie nie moje) i też robione bez filtru... A z filtrem, na pewno jest o wiele ładniej i przede wszystkim prościej..
Witam. Tadeuszu dokładnie w Irlandii To było robione kitem 18-70. To był chyba drugi dzień kiedy trzymałem swoją 300 w rękach. Po lewej widać "duszka" samochodu bo się skurczybyk zatrzymał. Można też było trochę ochłodzić barwy WB tak mi się wydaje.
Pozdrawiam
Cylin napisał(a):
Witam. Tadeuszu dokładnie w Irlandii To było robione kitem 18-70. To był chyba drugi dzień kiedy trzymałem swoją 300 w rękach. Po lewej widać "duszka" samochodu bo się skurczybyk zatrzymał. Można też było trochę ochłodzić barwy WB tak mi się wydaje.
Pozdrawiam
Druga sprawa że tu w Irlandii są tylko lampy sodowe więc pomarańcz rządzi A przy okazji czy wie ktoś z Was gdzie można dobrze doczytać o technice robienia zdjęć na czarnym tle?
Pozdrawiam
Skoro podoba Ci się Tadeuszu to tu jest druga strona.