anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jak podlaczyc kamere Sony do nowego iMac'a Apple?

bwojciec
Początkujący

Jak podlaczyc kamere Sony do nowego iMac'a Apple?

Witam,
Zmienilem ostatnio iMac'a Apple na nowszy model, ktory zamiast portu FW400 ma tylko FW800. Kabelek iLink sony ma koncowke kompatybilna tylko z FW400. Zakupilem mala plastikowa przejsciowke ale komputer dalej nie widzi kamery. Jakies wskazowki jak podlaczyc kamere HDR-HC3 do portu FW800?

dzieki

Bogdan

6 ODPOW. 6
trybas
Początkujący

Witam :c37
Pierwsze pytanie czy zainstalowałeś oprogramowanie Sony ? Na swoim nowym sprzęcie :)

bwojciec
Początkujący

Mam final cut express. W miedzyczasie znalazlem chyba rozwiazanie - specjalny kabelek z Saturna laczacy Mac'a z kamera bezposrednio

pozdrawiam,

Bogdan

profile.country.pl_PL.title
dslonce
Początkujący

trybas napisał(a):

Pierwsze pytanie czy zainstalowałeś oprogramowanie Sony ? Na swoim nowym sprzęcie :)

I to jest bardzo dobre pytanie... bo czy Sony robi opragramowanie dla swoich produktów, które jest kompatybilne z MacOS? Nie udało mi się nic takiego znaleźć na na stronie pomocy Sony :(

Owszem można filmy ściągnąć przy pomocy iMovie ale mam wrażenie że nie jest to jakość HD po ściągnięciu i trwa to strasznie długo - dużo dłużej niż pod Windows przy użyciu oprogramowania Sony.

Czy jest na to jakaś rada?

trybas
Początkujący

Proszę spróbować:

iMovie>Preferencje>Wideo>Importuj video HD jako
przełącz obecny rozmiar na Pełny - oryginalny rozmiar

Czekam na informację czy pomogło ;)

profile.country.pl_PL.title
dslonce
Początkujący

Jak zmienię tę opcję dostaję poniższy komunikat... który brzmi co najmniej absurdalnie.. patrz w załączniku - zmiana opcji spowoduje obniżenie jakości...

Za 3 tyg. zmieniam majoge staruszka mac-mini na nowy I-mac może to coś pomoże ;)

odezwę się jak coś się zadzieje.

Ale i tak szkoda, że Sony nie robi softu dla Mac...

KubaKajt
Początkujący

alpple raczej kompatybilne z reszta świata nie jest zarówno jeżeli chodzi o hard i soft