Podziel się wrażeniami!
Witam
Ponieważ cena za body A200 osiągnęła już naprawdę niski pułap coraz trudniej mi się oprzeć. Wydaje mi się, że kupienie tego body i dołorzenie lepszego jakościowo obiektywu ma większy sens niż lepsze body z kitem, tym bardziej, że A200 mi w zupełności do pstrykania wystarczy. Chciałbym się dowiedzieć co moglibyście mi polecić zamiast kita. Interesowało by mnie coś w stylu 16-80 zeissa tylko może trochę tańsze. I coś fajnego w rozsądnej cenie do portretu. Mam na wszystko max. 3000.
pozdrawiam
A200 około 850 zł
Sony 16-105 - około 1500
Minolta AF 70-210/4 (tzw flinta) - około 700 zł
budżet "prawie" się zgadza
16-105 - fajne uniwersalne szkiełko, bardzo dobry zakres i możliwości
Minolta AF 70-210/4 - obiektyw ze stałym światłem, może służyć jako portretówka i tele
clorox napisał(a):
Witam
Wydaje mi się, że kupienie tego body i dołorzenie lepszego jakościowo obiektywu ma większy sens niż lepsze body z kitem, tym bardziej, że A200 mi w zupełności do pstrykania wystarczy.
chetnie bym kupila a200 z dobrym obiektywem i w rozsadnej cenie,jak by ktos sprzedawal to czekam emi
w tym problem, że tutaj nie sprzedaje się sprzętu.
ja osobiście kupiłem 3 razy w fotojokerze i nie mam powodów by narzekać
zakup online lub w sklepie no i odbiór osobisty
Jeśli szukasz obiektywu, który miałby Ci zastąpić kit'a to odradzam Sigmę 70-300mm, bo to jest tele a nie obiektyw do używania na co dzień. Ja zamieniłem mojego kita na Sigmę 24-70mm f2.8 i jestem bardzo zadowolony. Dużo światła, świetnie łapie ostrość. Cena to ~2'200zł plus puszka a200 i masz ~3tys zł tak jak chciałeś.
NorbertS, wyrwałeś się trochę jak "Filip z konopi". W odniesieniu do czego jest Twoja rada? Pierwszy post był z grudnia 2008 i wszystko zostało powiedziane.
Kolejne pytanie z kwietnia i też o coś innego.
Jak już zabierasz głos to najpierw przeczytaj uważnie wątek, sprawdź daty i oceń czy ma sens to, co piszesz.
Tadeusz napisał(a):
Pierwszy post był z grudnia 2008 i wszystko zostało powiedziane.