Podziel się wrażeniami!
Witam, czy dla SVP13 da się bez problemu podłączyć większy, niż standardowy (128) dysk wewnętrzny SSD?
Po za tym, że na 99% stracisz gwarancje otwierając obudowę (nie wiem jak jest z Vaio i możliwością podmiany podzespołów) to nie powinno być problemu z podmianą dysku na większy.
Ale może wypowie się ktoś kto już to robił bo wiem, że np karty graficzne są przypisane do modelu Vaio i sterowników np nie da się tak po prostu ściągnąć ze strony Nvidia tylko trzeba czekać na aktualizację ze strony Sony więc z dyskami też może coś być.
Żeby dostać się do wnętrza Vaio Pro, trzeba ściągnąć cały spód. Niestety nie ma osobnej klapki pod sam dysk.
Jeśli chodzi o sam dysk, jest to dysk na PCI-E SSD dla ultrabooków, najprawdopodobniej od Samsunga. Dlatego musiałbyś znaleźć odpowiedni dysk o konkretnych wymiarach. Może być to trudne, ale dla chcącego...
Witam,
zajrzyj kolego do tego wątku
opisałem w kilku słowach jak to na 99% wygląda. GOTOWE modele sprzedawane w PL miały standardowo tylko dyski SSD o pojemności 128GB. Stosowane są w nich dyski typu m-SATA SSD od Toshiby.
Polecam wszystkim kolegom pragnącym zgłębić, jak wygląda Sony Vaio Pro od środka ten artukuł
w którym autorzy dostali do testów wyjątkowy - niedostępny u nas (tylko USA i JP oraz limitowana ilość w DE i UK)
model w kolorze czerwonym - RED Edition.
Koszt wymiany dysku SSD 128GB na większy SSD 256GB w autoryzowanym serwisie to 1900 PLZ brutto.
W cenie usługi przeniesienie / sklonowanie ukrytej partycji Recovery na pojemniejszy dysk.
Aktualne na 08.2014.