Podziel się wrażeniami!
polskie forum VAIO
Mam nadzieję, że nie będzie odwiedzane tylko przez użytkowników ale również pracowników Sony Poland zajmujących sie tym sprzętem, którzy będą udzielać rad i wskazówek.
Pozdrawiam
/prawie bardzo zadowolony użytkownik VAIO FZ-21Z/
Mam mały problem z aplikacją Vaio Media Plus. Otworzyłem, skonfigurowałem z BRAVIA i wszystko jest OK tzn. prawie wszystko. Z muzyka i zdjęciami jest wszystko OK ale z plikami video jest kłopot. VMP nie widzi plików .avi inny formatu np. z kamery są widoczne. Orientuje się ktoś czy po prostu ta aplikacja "tak ma" czy może mam starą wersję i konieczny jest update tego softu. Jak dla mnie bardzo fajny programik ale bez avi dużo traci. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Ten program nie transkoduje mediów. A to co widać to po prostu tyle telewizor natywnie wspiera.
Są Media Servery które potrafią transkodować w locie na format zrozumiały dla telewizora ale z tym zapraszam do działu Bravia tam jest sporo tematów można się pod któryś podczepić.
Ale sam TV czyta pliki AVI a nawet txt do tych plików, ma gniazdo USB i na pendrive wszystko działa. To na pewno nie TV, usiłuję się dowiedzieć czy WMP rozpoznaje pliki AVI. PS VMP działa niezależnie dopiero wykorzystując funkcję DLNA łączy sie z TV i wysyła video, audi i zdjęcia (streaming). Więc ponawiam pytanie - jakie typy plików obsługuje aplikacja VAIO MEDIA PLUS
A jakim kodekiem są te AVI zakodowane?
Jeśli chodzi o DivX-y to telewizor owszem czyta je przez USB wraz z napisami ale przez DLNA nie.
Witam.Czy Vaio komunikuje się z PS3 bezprzewodowo-wymiana obrazów,muzyki.Jak uzyskac najlepszy obraz na LCD grając na Vaio.Czy mój Lcd wyświetli obraz z Vaio tylko przez HDMI.Za pomoc będe bardzo wdzięczny.
Twoje VAIO mozesz podłaczyć na kilka sposobów do TV. Najlepiej i zarazem najprościej będzie to za pomocą kabla HDMI... Dlaczego, po pierwsze obraz w rozdzielczości Full HD będzię przekazany do TV w formie cyfrowej, po drugie nie będziesz potrzebował dodatkowego kabla by podłączyć dźwięk.
Jeżeli faktycznie musisz zrobić to w innym sposób, proponuje kabel VGA plus drugi kabel zakończony z dwóch stron mini-jackiem (do dźwięku). Rozwiązanie na pewno będzie tańsze niż kabel HDMI ale jakość gorsza (sygnał jest zamieniany z cyfrowego na analogowy i znowu na cyfrowy).
Co do komunikacji samego VAIO z PS3, TAK VAIO może się komunikować bezprzewodowo z konsolą, jak również przewodowo... Zależy to od Twojej inwencji i sposobu podłączenia. Musisz oczywiście skonfigurować na swoim VAIO serwer multimediów DLNA....
Mam pytanie czy w modelu VPCF12z1E jest zainstalowane oprogramowanie Vaio Movie Story. Sprawdzajac pliki do reinstalacji oprogramowania nie widze tego programu. chociaz sa PMB Edition plug-in (vaio movie story) oraz Vaio Movie Story Template Data. pozdrawiam
Vaio movie story jest zintegrowane z programem PMB.Jest pod przyciskiem w menu PMB -> create movie
Akurat tutaj jestem przeciwny dodawaniu Google Chrome do komputerow. Z Google jest instalowanych tyle, za przeproszeniem "gowien", ze pierwsze co robilem to usuwalem wszelkie niepotrzebne programy i uslugi typu paski, indexery, updatery itp, co tylko spowalniaja, a nie sa do niczego przydatne.
Bylo tyle halasu o dodawanie przez MS IE do Windowsa, ale jak jest to Google to wszystko jest w porzadku. Jesli juz to dajcie wybor przegladarki przy pierwszym odpaleniu systemu.
1) proponuję przenieść wątek do odpowiedniego działu, ew jeśli został zdublowany- usunaćten
2)w sprawie jest tylko jedno rozwiazanie: kontakt z Vaio-Link:801-3-vaio-2, czyli 801-382-462