anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Vaio sam się włącza

ROZWIĄZANE
mare37
Użytkownik

Vaio sam się włącza

Ludzie nie kupujcie tych złomów. W trybie uśpienia sam się włącza po paru godzinach. Kpina jak można taki sprzęt orodukowac i za jakie pieniądze. Nie wart złamanego grosza.
1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
mare37
Użytkownik

Panel sterowania>centrum akcji>konserwacja>automatyczna konserwacja>odznaczyc zezwalaj na wznawianie...

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

17 ODPOW. 17
profile.country.PL.title
Barbara_K
Moderator

Witaj mare37,

Rozumiem Twoje niezadowolenie ze sprzętu, ale polecam najpierw skontaktować się z Pomocą Techniczną Sony (zakładam, że jeszcze tego nie zrobiłeś). Być może problem da się rozwiązać. Można do nich zadzwonić pod numer: 0 801 382 462 lub napisać na adres mailowy: customersupport.pl@eu.sony.com.

Powodzenia i życzę pomyślnego rozwiązania sprawy,

Barbara_K

mare37
Użytkownik

Od 20 lat jestem informatykiem. Czy myslisz ze pomoc techniczna jest w stanie pomoc? To wyjasniam ze po mailowej rozmowie zaproponowano wyslanie sprzetu do serwisu. Niestety ale z racji podrozowania nie moge bawic sie w naprawy gwarancyjne z nowym sprzetem. Jeszcze go bardziej zniszcza. Predzej go sprzedam. Dziwi fakt ze sony ma kiepskich programistow bo to ewidentna wina zarzadzania energia. Dodam ze bateria w tym sony wytrzymuje dwa filmy 50 minutowe bez uzywania wifi. To jest dopiero kpina. Pytam sie po co bateria w tym laptopie?? I tyle w temacie laptopa vaio za ponad 4 tys z parametrami sprzety za 2 tys.
mare37
Użytkownik

Tyle na temat
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Cześć,

Który to model VAIO stwarza takie problemy?

mare37
Użytkownik

Dotykowy svf1521z2eb. Dodam jeszcze ze po wgraniu aktualizacji przez vaio update zaczely wystepowac problemy z zasilaniem. To znaczy w trybie uspienia miga dioda pomarancz a nie powinna. Byc moze problemy z vaio care. Postanowilem wlaczyc odzyskiwanie do poprzedniego stanu. Procesor oznaczony jako i7 dwurdzeniowy slabszej wydajnosci niz i5 3230 odzyskiwal..tego nie wiem jeszcze bo na razie po 1h przeladowal sie i wisi na szarym ekranie haha. Sprzet naladowany oprogramowaniem od sony stwarza notoryczne klopoty. Pierwszy i ostatni moj laptop od sony wracam do samsunga bo sa niezawodne.
mare37
Użytkownik

Odzyskiwanie czystego win8 bez zadnych aplikacji to czas 1 godz 10 min.
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

mare37 napisali:
Niestety ale z racji podrozowania nie moge bawic sie w naprawy gwarancyjne z nowym sprzetem. Jeszcze go bardziej zniszcza. 

Przykra sprawa, że masz problem ze swoim VAIO, ale to tylko urządzenie i jak każde ma prawo się zepsuć. 
Nie rozumiem skąd u Ciebie taka niechęć do oddania sprzętu do serwisu. Skazywanie z góry na niepowodzenie takiego zabiegu, a już tym bardziej twierdzenie o tym, że go "bardziej zniszczą" to moim zdaniem spore nadużycie.

W kwestii wzbudzania VAIO - podaję 2 tematy, w których rozwiązano ten problem.

Wyłączenie automatycznych aktualizacji dla programu Skype - http://community.sony.co.uk/t5/PCs-Accessories/Why-is-my-VAIO-waking-itself-from-sleep/m-p/361419/hi...

Wyłączenie aktualizacji i opcji włączenia komputera w celu aktualizacji w Media Center http://community.sony.co.uk/t5/PCs-Accessories/Vaio-laptop-busy-overnight/td-p/339306

Jeśli wskazówki okażą się niepomocne, obawiam się, że wizyta Twojego zaptopa w serwisie jest konieczna.

Pozdrawiam,

mare37
Użytkownik

Dziekuje za podpowiedzi.
Zainstalowalem od nowa windows 8 z recovery. Wlaczyl sie w nocy. Zrobilem aktualizacje przez sony uodate. Zaczal sie cyrk z zasilaniem. Dalem odzyskiwanie aby pozbyc sie aktualizacji. Dodam ze nie ma teraz tego pliku dll o ktorym byla mowa ze powoduje problemy. Wylaczylem wszystkie automatyczne aktualizacje z vaio update i vaio care np automat soprawdzanie statusu itd. Poki co jest ok. Zobaczymy po aktualizacji win 8.1. Moim zdaniem nie warto instalowac sterownikow sony i tak zrobie. Tylko sterowniki producenta pod dane urzadzenie.
1. Nie mam obecnie dostepu do netu ani skypa poza tym z metro.
2. Automatyczne aktualizacje mam wylaczone.
3. Jesli ktos wyjezdza na miesiac to nie ma mozliwosci korzystania z serwisu. Mam zle doswiadczenia z canonem. 3 razy wysylalem kamere i zarysowali a usterka dopiero za trzecim razem zostala usunieta. Serwisowany sprzet trudniej sprzedac tym bardziej ze wadliwe sprzety u mnie nie funkcjonuja.
mare37
Użytkownik

Panel sterowania>centrum akcji>konserwacja>automatyczna konserwacja>odznaczyc zezwalaj na wznawianie...