anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Vaio Media Plus

daniel-76
Początkujący

Vaio Media Plus

Witam wszystkich. Posiadam vaio FW51JF, jest zainstalowany program vaio media plus- obecnie w wersji 2.0.1.09140. Wyglada na fajna aplikacje do przegladania wielu rzeczy. Niestey nie wiem jak zrobic aby widzil moj dysk zewnetrzy na ktorym mam muze, filmy, zdjecia,. Niestety On odczytuje mi tylko z dysku C przykladowe zdjecia. Moze ktos wie gdzie ustawia sie aby program ten czytal z dysku zewnetrznego dane, jako z podstawowego. Nie umiem sobie z tym poradzic i grzebalem juz chyba w wszedzie. Pomozcie......

6 ODPOW. 6
profile.country.pl_PL.title
michal3411
Początkujący

Ten program tego nie potrafi
do komputera zostało jeszcze dołączone oprogramowanie
PICTURE GEAR STUDIO
SONIC STAGE
DV GATE
i inne
za ich pomocą można coś przenieść z zewnętrznego nośnika danych na dysk
należy je skopiować za pomocą tych programów dodatkowych
nie wszystkie urządzenia zostaną wykryte
oprogramowanie może rozpoznawać tylko urządzenia jakie proponuje sony
a z innych może się nie dać tak łatwo
można samodzielnie je przekopiować.

michal3411
Początkujący

Na marginesie Vaio Media jest aplikacją do przeglądania , odtwarzania i udostępniania ( dzielenia się )
wszelkimi typami mediów które zostały zapisane na twoim komputerze ( lub innym ).
Uwaga ta dotyczy tylko i wyłącznie komputerów Sony z dołączonym odpowiednim oprogramowaniem.

b@rto
Początkujący

Witam, ja mam trochę inny problem z tą aplikacją. Vaio Media Plus nie widzi mi żadnych plików wideo. W zakładkach photo i music są przykładowe zdjęcia i muzyka z win7 i to działa. Przykładowe wideo i wszystkie pliki avi jakie wgrałem niestety nie są widoczne dla tej aplikacji. Sprawdziłem wszystkie możliwe lokalizacja dla plików wideo i nic. Jeżeli ktoś wie o co tu może chodzić proszę o pomoc. DLNA skonfigurowałem prawidłowo.

michal3411
Początkujący

W przypadku plików wideo weź kamerę cyfrową Sony , podłącz do FireWire ( i-Link )
lub włóż kartę memory stick ( magic gate ) włącz program do importów i obróbki video , lub któryś z nich .
Pliki Video musisz zaimportować inaczej nici z tego . Wklejanie ich nic nie da .

Kasieg
Początkujący

Witam.

Program VAIO Media Plus nie widzi mojej konsoli PS3. Pomimo włączonego połączenia internetowego nie mogę się połączyć. Czy ktoś wie, gdzie tkwi mój błąd?

wojrudzk
Poszukiwacz

ten program to najzwyklejszy badziew. nie widzi plikow avi bo kodeki w nich uzyte nie sa zgodne z tymi ktore czyta a ilosc tych zgodnych jest delikatnie mowiac bardzo ograniczona. nie trzeba niczego kopiowac aby program to widzial. wystarczy dodac wybrany folder do biblioteki i po sprawie. (ustawienia tresci monitorowania vaio w panelu sterowania) choc w eksploatorze windows tez powinno sie udac. do celow jakich niby sluzy ten VMP lepszy jest stamdardowy WMP. zauwazylem ze sony przestalo go serwowac w nowych laptopach i chyba dobrze. mniej zbednych rzeczy do odinstalowania