anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

vaio- co to ma znaczyć?

sooczek
Poszukiwacz

vaio- co to ma znaczyć?

Witam...

Około 3 tygodnie temu oddałem laptopa sony vaio na gwarancje ponieważ się przegrzewał,przegrzewał! ale działał,

najprawdopodobniej jest to spowodowane wyschnięciem pasty , jakimś kurzem który zaległ lub wadą fabryczną laptopa a każdy zainteresowany tematem wie , że laptopy sony vaio lubią się przegrzewać. Temperatura dochodziło do +/-90 stopni dlatego postanowiłem go oddać. Teraz,a mianowicie 2 dni temu, państwo z supportu postanowili mi opisać i oświadczyli , że wymiana płyty głównej będzie mnie kosztować,2000zł!(laptop kosztował 3200)

Czy jakiś ekspert specjalista może mi wyjaśnic jakim cudem jest wymagana odemnie zapłata ze wymiane płyty głównej w wysokości 2000 zł?. Komputer jest na gwarancji,wem jak szanować sprzęt i na pewno nie jest to z mojej winy.Czy ktoś się spotkał z podobną sytuacją ?nie mam zamiaru płacić 2000 zł za coś co nie jest moim udziałem,a na dodatek pan z obsługi klienta poinformował mnie , że jeśli nie zapłace za naprawę, to koszty logistyczne wyniosą mnie 500 zł.To jakaś kpina,to ma być gwarancja?

3 ODPOW. 3
andyx.
Poszukiwacz

Proponuję od razu poszukać pomocy u rzecznika praw konsumenckich, widać ze sony nie dostalo dawno kary finansowej za łamanie warunkow gwarancji (http://www.uokik.gov.pl/), trzeba sie skontaktowac z rzecznikiem najblizszym naszemu miejscu zamieszkania.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Witam,

Sooczek, zachęcam do kontaktu z Działem Obsługi Klienta (customersupport.pl@eu.sony.com lub tel. 801 382 462) Podając numer seryjny komputera uzyskasz informację co jest powodem odmowy naprawy gwarancyjnej.
Tego powodu nie znamy, a miło by było gdybyś podzielił się tą informacją z innymi Użytkownikami.

Czy reklamowałeś swoje VAIO w sklepie czy wysyłałeś bezpośrednio do serwisu po uprzedniej rejestracji problemu na stronie/infolinii?

andyx. napisali:

Proponuję od razu poszukać pomocy u rzecznika praw konsumenckich, widać ze sony nie dostalo dawno kary finansowej za łamanie warunkow gwarancji (http://www.uokik.gov.pl/), trzeba sie skontaktowac z rzecznikiem najblizszym naszemu miejscu zamieszkania.

andyx. każda sprawa jest traktowana w serwisie indywidualnie. 

Nie znamy powodu odmowy naprawy gwarancyjnej więc myślę, że trudno przesądzać jednoznacznie o winie producenta. 

Pozdrawiam :slight_smile:

profile.country.pl_PL.title
bart132
Poszukiwacz

Hej,

Czy sprawa jest już rozwiązana?

Zapraszam na VAIOBlog.pl