Podziel się wrażeniami!
Witam.
Dostałem do reinstalacji laptopa Sony Vaio VGN-NS230E. Został on przywieziony do Polski ze Stanów Zjednoczonych. Zainstalowałem na nim Windows 7 Utlimate 64-bit. Mam jednak jeden problem ze sterownikiem do urządzenia - prawdopodobnie jest to czytnik kart Memory Stick. W Menedżerze urządzeń wyświetlane jest jako "Podstawowe urządzenie systemowe". Identyfikator sprzętu: PCI\VEN_1180&DEV_0592&SUBSYS_9045104D&REV_12. Z oficjalnej strony Sony pobrałem wszystkie niezbędne sterowniki, jednak część z nich m. in. ten od czytnika Memory Stick nie działa tzn. instalator uruchomia się, identyfikuje system a potem po prostu się wyłącza, wyskakuje okienko Problemu ze zgodnością, następnie po kliknięcie "Zaisntaluj ponownie używając zalecanych ustawień" wyskakuje komunikat informujący o tym, że sterownik jest kompatybilny tylko z Windows Vista. Tryb zgodności z Windows Vista nie pomaga, i jest taki sam objaw jak na trybie Windows 7. (wyłącza się)
Mogę prosić Was o pomoc w odnalezieniu odpowiedniego sterownika?
Pozdrawiam
Witaj
Tu masz stronę do sterowników dla tego modelu:
Powinienieś jednak wiedzieć, że jakakolwiek zmiana systemu lub podzespołu może wywołać brak kompatybilności.
Próbowałeś ściągnąć sterownik ze stron producenta sterownika do czytnika SD?
Tutaj coś znalazłem:
http://www.sony-mea.com/support/download/412633
Nie wiem czy zadziała ale jest przynajmniej nowszy od tego ze strony z USA.
Generalnie jak reinstalujesz system w Vaio to po reinstacji skorzystaj z Vaio Update a potem Windows Update. Wszystkie sterowniki powinny się pobrać i zainstalować.
Pozdrawiam
A.