Podziel się wrażeniami!
Witam!
Posiadam laptopa Sony Vaio VPCSB1V9E. Kupiłem go z zainstalowanym system Windows 7 i całym śmieciowym oprogramowaniem. Zaraz po pierwszym uruchomieniu utworzyłem Recovery Media na 4 płytach DVD, tak jak było polecone w instrukcji. Posiadam również partycję Recovery. System Windows 7 Proffesional jest oczywiście aktywowany. Moje pytanie wiąże się z następującym problemem. Chcę usunąć wszystkie partycję, podzielić je na nowo, utworzyć partycję na system, recovery, pliki i drugą część na linuxa. Jak dostać płytę bez zbędnego oprogramowania Sony i wszystkich sterowników, która by zgadzała się z moim kluczem OEM systemu oraz serialem systemu, który został aktywowany. Czy można dostać taką płytę (z czystym system, pod mój klucz OEM i serial) od Sony?
To dość daremne, że kupując teraz laptopa od jakiejkolwiek firmy nie mogę zainstalować systemu tak jak lubię, bez śmieci... Bo partycja recovery też je oczywiście zawiera...
EDIT: Z góry mówię, że nie chcę pożyczać czy ściągać nowej kopii systemu i wpisać swój klucz, bo to nie jest zgodne z licencją Windows, który jest AKTYWOWANY
EDIT2: Zainstalowanie innej kopii np. z MSDN też nie jest rozwiązaniem, w końcu zapłaciłem za ten system i chce mieć dokładnie ten system, tylko bez śmieci.
No niestety - musiałem skorzystać z opcji Recovery Nośnik okazało się, że od Windows 7 Pro może być użyteczny, ale jakoś w Windows XP lepiej te recovery działało - pod W7 po prostu naprawić się tych błędów systemowych nie dało, a na 10 różnych sposobów próbowałem. TRUDNO. Nowy system będzie już chodził poprawnie miejmy nadzieję