anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Ograniczony dostęp do Wifi Vaio SVF152A29M

ROZWIĄZANE
Nandoz
Poszukiwacz

Ograniczony dostęp do Wifi Vaio SVF152A29M

Witam.

Na początek może przedstawię problem z rozłączaniem się z siecią Wifi . Problem występuje z różną częstotliwością. Czasem rozłącza się 3-4 x na 10 minut czasem 1 x / 2 h . Objawia się to brakiem dostępu do netu . Ikonka pokazuję wykrzyknik , po rozwinięciu - komunikat " ograniczony dostęp do Wifi " . Wystarczy rozłączyć się z połączeniem i połączyć ponownie i działa. Co to może być ? AP`ek jest sprawny hula na nim kilka urządzeń ( stacjonarny , inny lapek , smartfony ) i nic się takiego nie dzieje . 

p.s. to na początek ma jeszcze kilka małych problemów z vaio ,ale ten jest najbardziej irytujący.

Pozdrawiam.

13 ODPOW. 13
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Cześć gola78!

Spróbuj wykonać wskazówki podane powyżej Twojego postu.

Jeśli to nie pomoże, pozostaje Ci kontakt z Sony Support:

Telefon: 801 382 462
E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com

Pozdrowienia :slight_smile:

michalina1361
Poszukiwacz

Witam, posiadam podobny problem z wi-fi.

Proszę o kontakt mailowy (xxxxx@xx) w celu wymianu doświadczeń, ewentualnie wspólnego rozwiązania problemu.

*Wpis edytowano, ponieważ publikowanie prywatnych danych kontaktowych jest niezgodne z regulaminem forum.

PaciorJr
Poszukiwacz

Miałem Ten sam problem głowiłem się tygodniami. przeinstalowywałem system kilka razy. nic nie pomagało... a rozwiązanie było tak banalne że aż śimeszne ^^ 
Wystarczy wejść w Vaio Update i zaktualizować sterowniki :slight_smile: (oczywiście najlepiej wszystko) 
no i musi działać ! 
Pozdrawiam :slight_smile:

tasman122
Nowicjusz

Witam,

Opisywane dolegliwości miałem również i ja. Podobno jest to wada fabryczna karty wifi (można poczytać wiele postów na stronach obcojęzycznych). Problem tkwi w tym że większość routerów pracuje na zmiennych kanałach a ta karta nieradzi sobie z kanałami powyżej 12 czy jakoś tak już nie pamiętam. Więc radze ustawić sobie na konkretny np 5 i powinno być ok. Przynjamniej u mnie to zadziałało. Może u Ciebie problem tkwi gdzie indziej.

P.s. Instalował ktoś Windowsa 7 na tym komputerze? Na 7 nie mogłem poradzić sobie e sterownikami do wifi;/