Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

odzyskiwanie systemu

oldguest
Początkujący

odzyskiwanie systemu

Witam.Czy możecie napisać krok po kroku jak odzyskac system w VAIO VPCF13M1E.Czy będę musiał instalować od nowa wszystkie sterowniki i programy od SONY, czy wszystko zainstaluje się razem z systemem?

26 ODPOW. 26
jsobolew
Początkujący

Sprawa dotyczy modelu YB. Chciałbym zadać wpierw parę pytań:

- po co przeprowadzano "próbę odzyskania systemu"?
- co masz na myśli pisząc "nowe partycje"?
- włożyłeś płytkę z win7, więc rozumiem że posiadasz zewnętrzny napęd DVD, czy jednak mówimy o innym modelu?

Przycisk Assist służy do stawiania na nowo systemu, wiele razy z tego korzystałem jak na sklepie dzieci coś napsuły ;) i działa tak jak powinno, więc proszę o odpowiedź na moje pytania byśmy mogli dojść do tego, co poszło nie tak.

marcogrande
Początkujący

Ok odpowiadam.
Dziękuje za zainteresowanie moim problemem
Tylko po to by stwierdzić czy jak " klękni system" korzystając z Assist nie stracą się dane z pozostałych partycji "Di E".
Dysk jak Pan wie ma 320gb więc można śmiało dzielić więc podzieliłem najpierw spod windy, potem wrzuciłem pare plików i próbując odzyskać system komp powrócił do stanu jak z pudełka, a nie o to mi chodziło.
Dlaczego dzieliłem na partycje??
1. Jest dużo dokumentów których nie można stracić>
2. Wiem że jest opcja zgrania na płytkę , ale to odpada
3. Mam tak na swoim Hp korzystam i tylko naprawia mi dysk C robi tam format na nowo instaluje win a dwa inne dyski i ich zawartość jest cała.
4. Tak mam zewnetrzny napęd

marcogrande
Początkujący

Tak mieli

jsobolew
Początkujący

Rozumiem, że po stworzeniu kolejnej/kolejnych partycji i przywróceniu komputera do stanu początkowego, owe partycje znikają. Jutro to przetestuję i dam znać.

marcogrande
Początkujący

OK czekam

jsobolew
Początkujący

Sprawdzałem dziś na sklepie na jednym z komputerów, jak najbardziej wszystko działa tak jak powinno. Poniżej link do prezentacji opisującej krok po kroku jak powinniśmy postępować

https://docs.google.com/present/edit?id=0Aapuoy9fo4I8ZHJzbXJ6Yl8xZGQ4cDI5ZGM&hl=en_US&authkey=CJqgp-0E

Partycje zaznaczone kolorem niebieskim na slajdzie numer 7 nie są formatowane, m. in. stworzona na potrzeby testów partycja 😧

marcogrande
Początkujący

Wow Jest Pan wielki. :c4 :c4 :c4
Jutro się biorę za stawianie od nowa.
W końcu po co kupować kolejnego windowsa, no i okrojony word i excel też małej wystarczy.
Dziękuję i pozdrawiam