Podziel się wrażeniami!
Witam
Nie tak dawno (3miesiace) zakupilem laptopa. Wszystko pięknie i ladnie nielicząc tego, że po kilku dniach od zakupu zaczą się zawieszać odrazu po włączeniu, ale ok mysle może coś zrobilem użylem płyt do przywracania systemu i wszystko bylo ok do niedawna. Otóż teraz zaczą się bardzo długo włączać w granicach 10-20minut czasem dłużej. Nieliczac tego po hibernacji działa bardzo dziwnie nieda się właczyć żadnej muzyki i czesto się przycina na chwilkę robi się taki jakby pokaz slajdów. Niechciałem znowu przywracać systemu i tym razem oddawać go odrazu do serwisu, najpierw postanowiłem zapytać tutaj. Czy macie jakies rady na to?
Drugie pytanie to czy z tych płyt ratunkowych, które zrobiłem da się jakoś zainstalowac sam Windows, i jak podzielić dysk na partycje, bo chciałbym zrobić odzielna na system a niestety nie wiem jak się za to zabrać, mając płyte winodwsa jakos to idzie wtedy, a tak niemam pojęcia nigdy tego nierobilem.
Pomocy
z góry dziekuję
Message was edited by: beren6
Sprwdź dysk w poszukiwaniu błędów , i uszkodzonych sektorów jakimś narzędziem do skanowania powierzchni dydsku . Najprosrszy HDTune .
Z płyt ratunkowych można przywrócić system .
Najlebszą opcją jest jego przywrócenie .
Co do podziału partycji, jeśli sam nigdy nie instalowałeś w ten sposób oprogramowania to udaj się do kogoś kto ro już robił , i wie jak to zrobić .