Podziel się wrażeniami!
Jak co roku zachęcam Was i tym razem do podsumowania swoich dokonań. Dokonań z 2011r.
O co chodzi w tej inicjatywie? O własne 'the best', czyli najlepsze zdjęcie dla nas/wg nas. Każdy z nas ma prawo do chwalenia się własnymi wyczynami. Nawet jeśli poziom zdjęć jest inny od reszty. Ja np. zawsze uważam, że stać mnie na więcej i aktualne "The best" jest niżej niż mogłoby być. Ważne jest by podsumowywać i wyciągać wnioski, bo tylko tak można się rozwijać
Nie ma limitów, nie ma "minimum", nie ma terminów. Niech każdy wstawi tyle ile uważa za słuszne, kiedy tylko chce.
Nie mniej jednak zachęcam bardzo! Nawet jeśli uważacie, że coś z tymi "The best" jest nie tak. Pozwólcie ocenić to innym
Więc podsumowując ten rok, nie mogę nie być zadowolony. Zawsze może być lepiej, ale nie mogę narzekać na brak zdjęć, z których jestem zadowolony. To co pokazuję poniżej to tylko ułamek tego z czego jestem zadowolony.
Jak co roku i tym razem nie udało mi się zrobić porządnej plenerowej sesji aktowej. Zatem w 2012r. musi się udać! Życzę i sobie i Wam wielu świetnych kadrów, zawsze sprzyjającego światełka, pogody takiej jakiej potrzebujemy, dużo czasu na fotografię, wielu ciekawych pomysłów, tej magicznej zajawki, radości z każdego wyzwolenia migawki oraz wielu wspólnych spotkań fotograficznych i towarzyskich
No to zaczynam i ja
Musze przyznać że był to ciekawy rok
Na początek portrety
Teraz trochę makro
Zwierzaczkowo
Trochę industrialne
I na koniec mechanicznie
Czas na moją refleksję nad rokiem ubiegłym od strony fotograficznej...
Trzeba przyznać że o ile w zeszłym roku jakoś to szło, tak ten rok zaliczam do niezbyt udanych, mało czasu, mało zdjęć, mało chęci i pomysłów. Gdyby nie plenery i śląskie spotkania to nie miałbym za bardzo co tu wstawić nawet...
cd
Witam.
Nigdy tego nie robiłem... rok był ciekawy, a ja... cóż ogarniało mnie co i rusz pewne zniechęcenie, więc dzieł wybitnych u mnie trudno szukać, więc wybór trudny, ale pokażę co mam. Może ten rok będzie lepszy.
Czekałem na to aż będzie już ten nowy 2012-ty żeby zobaczyć jakie to ja postępy zrobiłem w poprzednim roku. A jako że fotografuje dosyć krótko to zmiany powinny być widoczne, czy są pozostawiam to innym (szczególnie tym którzy zaglądają na moją galerię ). Ja sam uważam że poprawiło mi się w kwestii obróbki (no i może kadrów). Zaś na ten rok mam w głowie dwa projekty, jeden już w trakcie realizacji
Zdjęcia zaś uporządkuje od najlepszego do najgorszego (moim zdaniem) z Best of 2011.
btw. bardzo chciałbym zobaczyć besty Rafikiego, zapewne były by bardzo ciekawe
dalej...