Podziel się wrażeniami!
Witam.
Trochę fotek amatora do oceny i komentarzy.
Message was edited by: krzys1977
Ładnie Ci ta ostatnia sójeczka zapozowała
I chyba to jest metoda: zajść z dwóch stron - ktoś zawsze będzie miał z przodu
Sójka , i wiewiór też dla mnie jest
153, 154, 155 - te fotki zdążyłem już poznać. Fajnie i z uśmiechem Powinieneś częściej ich zabierać na spacery z aparatem
156 - jest dobrze, choć inaczej widzę ułożenie, skadrowanie, bo teraz tak ani na środku, ani w jakimś dogodnym punkcie...
157 - pod względem kadrowania - lepsze niż poprzednie, ale tu brakuje światła i kolorów, które za sobą niesie światło. Cała istotna część jest zbyt ciemna, a DL róg przepalony lub prawie przepalony
158 - ładnie, ale...
159-...ale to zdecydowanie lepsze
160 - też fajnie, nieco zbyt żółte i krzywe, ale to takie tam drobnostki..
161 - nie podoba mi się ze względu na światło. Lubię zdjęcia pod światło, ale tutaj mi to przeszkadza
162 - omg http://klubkm.pl/forum/images/smilies/sweeeet.gif ! Nie ma szansy bym się wypowiedział obiektywnie o tym zdjęciu. Słodziak
163 - tak sobie....brak światła spowodował brak kolorów....aberacja w dolnej części kadru odciąga równowagę.....generalnie ptaszyna ginie w tłumie badylków. Widać ją tylko dlatego, że jest w mocnym punkcie
164 - zdecydowanie lepiej pod względem kolorów, tu tylko poza modela jest jakaś taka nienaturalna - wygląda jakby zaspał po wczorajszej imprezie na sąsiednim drzewku
165 - jak w 164, przy czym aberacja z innej strony i dochodzi nam drzewo
166 - niezły ziom! Szkoda, że centralnie, ale i tak fajnie - pozycja ratuje!
167 - ja bym się pokusił o lokalne rozjaśnienie (np. TAK)
168 - niby ciekawy moment, ale nie rusza, a ławka psuje całą "dzikość"
169 - dziwnie sobie zapozowała
170 - zdecydowanie najlepsze z ptaszyn - jest słońce, jest dobrze
Dzięki Tadeusz, Rutek68 i kris za komentarze i zostawienie śladu w mojej galerii.
Ja już jestem niestety po urlopie i chciałem się pochwalić moimi wypocinami z tego mojego urlopu.
Zapraszam więc do oglądania i komentowania.
Dla mnie zbyt mgliste i mało kontrastowe, jedynie 2 ostatnie się wyróżniają.
Dzięki Rutek68 za odwiedzimy i zostawienie po sobie śladu.
Zapraszam do części nr. II tym razem z Narodowego Parku Krka.
Jest to miejsce naprawdę przepiękne, ale dosyć drogie jeśli chodzi o wstęp.
Koszt wejścia na teren parku to ok.55zł od osoby dorosłej, ale naprawdę warto
Zapraszam do oglądania i komentowania.
Oj to chyba mocno podrożało... Wprawdzie ja byłem dość dawno temu, ale wstęp to było chyba ok. 30kn...krzys1977 napisał(a):
Koszt wejścia na teren parku to ok.55zł od osoby
Tadeusz napisał(a):
Oj to chyba mocno podrożało... Wprawdzie ja byłem dość dawno temu, ale wstęp to było chyba ok. 30kn...krzys1977 napisał(a):
Koszt wejścia na teren parku to ok.55zł od osoby
Chyba, że kotś chciał autobusem zjechachać/wyjechać -wtedy drożej
Tadeusz napisał(a):
Czy na wyjściu do góry, dalej jest "ścieżka degustacyjna" różnych napojów?
Czyli schodzą na psykrzys1977 napisał(a):
Nie wiem jechałem autobusem w dwie strony, ale rozmawiałem z tymi co przyszli i nic mi nie mówili o czymś takim. Na dole przy resztkach elektrowni były stragany i tam mieli jakieś trunki.
177 - "walka ze światłem" - f/36
Ładnie tam:)