Podziel się wrażeniami!
Witam i proszę o opinie znawców i sympatyków fotografii. To jedna z pierwszych moich serii. Cały czas czytam, podpatruję, przeglądam, jednym słowem - uczę się.
Pozdrawiam
w 9 jest zafarb niebieski - poczytać o WB
Ładne są Twoje konwersje Z tymi szydełkowatymi i białymi motywami to jak napisał powyżej docent stopczyk naprawdę spore wyzwanie wbrew pozorom.
w 9 jest zafarb niebieski - poczytać o WB
No i przyznaję użyłam presetu z jakiegoś gotowego zestawu ppresetów w Lightroomie, bo mi się spodobał efekt (a o balansie już nie pomyślałam;))
A owszem, zapisuję w RAWach, bo mam większe pole do manewru przy obróbce (zwłaszcza nieszczęsnego WB, którego zawsze zapomnę ustawić przed zrobieniem zdjęcia). Dziękuję za linki - doczytam, dokształcę się...
A obiekt owszem bardzo wdzięczny, no i co najważniejsze, dosyć cierpliwy...
A obiekt owszem bardzo wdzięczny, no i co najważniejsze, dosyć cierpliwy...
No i zaczęliśmy świąteczny cykl z Kubusiem;) Pod choinką znajdę własnoręcznie zapakowaną stałkę 50mm f1,8 i dopiero się zacznie zabawa. A tymczasem...
Jakie sympatyczne
Mogłabyś wydrukować i wysyłać jako kartkę świąteczną, zamiast takiej z aniołkami
(Sama też się załapałaś na fotce )
Fajniusie to ostatnie
Kolejna porcyjka i tym razem zapytam... Czy taka obróbka może się podobać? Mi osobiście przypadła do gustu ta jasność, ale nie wiem czy bardziej obeznanym nie wydadzą się za jasne... Proszę o opinie.